aanmeld knop
dot

Een nieuwe fiets kopen in Nederland

fietser.jpg
Als u een nieuwe fiets koopt is het van belang om op een paar belangrijke zaken te letten. De keuze in Nederland is zo groot dat het moeilijk is om uiteindelijk die juiste keuze te maken. In onderstaand artikel doe ik een aantal handreikingen, die u hopelijk een beetje op het goede spoor zetten.
GamesGames

De Nederlander is een fietser. Maar dat wist u waarschijnlijk al iets langer dan vandaag. Nederland is een echt fietsland. En ook daar vertel ik u niets nieuws mee. Zo kan ik nog wel even doorgaan, echter als u dit artikel gelezen heeft, hoop ik dat ik u toch iets nieuws en waardevols heb weten te vertellen. En dan vooral over de verschillende soorten fietsen die er momenteel op de markt zijn en waar u op moet letten. Een nieuwe fiets kopen kan voor veel mensen tenslotte een bijzondere aankoop zijn.

 

Waar moet ik op letten?

Een vraag die veel mensen zichzelf stellen wanneer ze een nieuwe fiets kopen. Dat is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Deze kunnen zeer persoonlijk zijn. Denk maar eens aan de verschillende lengtes en lichaamsbouw van mensen. Een goede houding op de fiets is namelijk van belang. We zitten bijna allemaal, zonder uitzondering, op verkeerd afgestelde fietsen. Te laag zadel, te hoog zadel, te laag stuur, te hoog stuur, verkeerd afgestelde versnellingen, remmen etc.. etc.. Dat kan schadelijke gevolgen hebben voor uw gezondheid en lichamelijke toestand. Rugklachten zijn hiervan het eerste resultaat. En vaak denken we dan niet aan onze fiets en respectievelijke houding. Zorg ervoor dat u een fiets koopt die voor uw lengte en lichaamsbouw geschikt is. Er zijn tabellen die laten zien welke framehoogte voor uw lengte en lichaamsbouw geschikt is. Er circuleren op het internet tientallen artikelen over fietsen, die u informeren over alle details die u wilt weten.

 

Welke fiets is voor mij geschikt?

Nu u weet waar u op moet letten, is de volgende vraag: welke fiets is voor mij geschikt en waar heeft u deze voor nodig? Bent u een man, dan gaat u waarschijnlijk een herenfiets kopen. Voor de vrouwen onder ons geldt dat ook, en uiteraard ook voor de Nederlandse kindertjes. Met dien verstande dat de laatste twee groepen, vermoed ik, respectievelijk een damesfiets en een kinderfiets kopen. Nu is het zo dat de keuze in fietsen wel heel verschrikkelijk groot is.

  • Een fiets met of zonder versnellingen?
  • Met brede banden of van die dunne bandjes?
  • Trommelremmen of een ouderwetse doortraprem?

Mijn advies is al jaren: Probeer eens een paar fietsen uit. Dat kan eventueel ook door een fiets van je buur- of buurvrouw of een familielid te lenen en er eens lekker een rondje op te gaan fietsen.

 

Bijzondere fietsen

Bent u niet een heel conventioneel persoon en wilt u wel eens een bijzondere fiets kopen? In Nederland worden nog steeds elk jaar nieuwe fietsen uitgevonden. Of in ieder geval worden bestaande fietsen nog verder ontwikkeld. Heeft u weleens goed rondgekeken terwijl u fietst? De ene na de andere exotische en bijzondere fiets kleurt onze straten en pleinen.

  • Ligfietsen, waar de bestuurder als een Formule I coureur in zijn cockpit zit.
  • Of een transportfiets. U weet wel, met zo’n bagagedrager aan de voorkant. Eigenlijk een heel simpele innovatie van de welbekende bakkersfiets met broodmand.
  • Ook de Fixed Gear Bike, de doortrapper, die vroeger bij het baanwielrennen werd gebruikt, is een ware rage aan het worden. Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld.
  • Tot slot, de elektrische fiets. De nieuwste ontwikkeling op fietsgebied. En wat voor één! De heuvel opfietsen, tegen de wind in en het kost geen moeite. Dat willen we toch allemaal?

Tags: fiets, fiets kopen, herenfiets, damesfiets, kinderfiets, transportfiets, elektrische fiets
Artikel geschreven door: jack zaak.
Publicatie datum: 2014-02-11
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving