aanmeld knop
dot

Russisch roulette, niet om mee te spotten

hersens.jpg
Russisch roulette. Een 'Kansspel' dat veel weg heeft van eeuwenoude martelmethode uit China. Het enige verschil tussen deze twee is dat er een pistool wordt gebruikt en geen ouderwetse martel raden waaruit gevangen konden kiezen. Je kan dus eigenlijk bijna wel zeggen dat het kansspel vriendelijker is dan het eeuwenoude Chinese spelletje is.

Hoe gaat het spel in zijn werking?

Één revolver,  één kogel. De cilinder wordt als een rad gedraaid en het is een compleet raadsel geworden waar de kogel in zit. Diegene die de gelukkige is die de kogel krijgt, heeft een grote kans om zijn leven te verliezen. De kans dat dit bij iemand gebeurd, is een kans van 16,66 procent, dit omdat er 6 kamers zijn in een pistool.

 

Soldaten

Russisch roulette werd vaak door soldaten in oorlogsgebieden gespeeld. Elke deelnemer, stopte achter elkaar geld in de pot. Als één van de spelers de pot groot genoeg vond, pakte hij het pistool en richtte deze op zichzelf. Kwam er geen kogel, dan won hij de pot. Was dit het tegenoverstelde het resultaat, dan was hij dood en ging het spel door.

 

Geschiedenis van russisch roulette

Er zijn vele verhalen over de oorsprong vab dit levensgevaarlijke spel. Men gaat ervan uit dat het uit Rusland komt. Er wordt beweerd dat er in de 19e eeuw gevangenen gedwongen werden dit spel te spelen. Natuurlijk is dit één van de meest verschikkelijke dingen die een gevangene kan overkomen. De gevangenen speelden dit 'spelletje' terwijl de bewakers weddenschappen afsloten met elkaar over de uitkomst. Andere verhalen vertellen over legerofficieren die dit speelden om elkaar te imponeren.


Georges Surdez

De term Russisch roulette wordt voor het eerst genoemd in een kort verhaal van Georges Surdez in 1937. Daarna is het nog vaak in de media gebruikt, zo zijn er verschillende films over verschenen en wordt het soms in de muziek industrie gebruikt. Gelukkig zijn dit soort spellen hardstikke illegaal en word het ook niet illegale russische online roulette aangeboden. Het is echter vast wel bekend in het 'dark web' waar je de meest verschrikkelijke dingen kan vinden.


Tags: Russich Roulette, Georges Surdez
Artikel geschreven door: KarelBoer.
Publicatie datum: 2014-02-12
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving