aanmeld knop
dot

Oorringen en oorbellen, welke kiest u?

meisje.jpg
Net als andere soorten sieraden, komen oorbellen ook in grote verscheidenheid van vormen en stijlen voor. Hoewel de stijl van de oorbellen vaak bepaald worden door de gelegenheid, moet u niet bang zijn om te experimenten. Experimenteer met stijlen totdat u de juiste vindt. Houdt u van goud, zilver, of juist van platina oorbellen? Een oorbel kan je helpen een eigen gewenste effect te creëren. Je kan ermee professioneel , elegant en romantisch overkomen. Kies een ontwerp met een goed doorgedacht intentie in het achterhoofd.

Metalen van oorbellen

Oorbellen kunnen gemaakt worden uit een verscheidenheid van edele en niet- edele metalen zoals goud , zilver en nikkellegeringen.

 

Allergisch voor metalen oorbellen?

Bij het kiezen van oorbellen is het belangrijk op te merken dat bepaalde metalen allergische reacties kunnen veroorzaken bij sommige mensen. Dit geldt vooral bij nikkel gebaseerde metalen en ook bij roestvrij staal . Als u allergische bent voor een bepaalde type metaal dan is het best om voor een hypo-allergene oorbellen te kiezen. Deze zijn gemaakt van titanium of van platina.

 

Kleur

Kleur is ook een andere belangrijke overweging bij het kiezen van een oorbel. Een mooi gekleurde oorbel moeten een outfit compleet maken. Experimenteer met kleuren tot u die ene vindt dat u het meest aanspreekt en mooi samengaat met andere collecties.

 

Edelstenen bij oorbellen

De beslissing om een oorbel te dragen met een edelsteen is grotendeels gebaseerd op de gelegenheid en persoonlijke voorkeur. Kleine edelstenen geven een mooie schittering voor dagelijks gebruik.  De grotere edelstenen zijn meestal bedoeld voor speciale gelegenheden. Een andere factor is de prijs van de stenen. Voor echte edelstenen moet u heel wat bij betalen. Naarmate de steen groter wordt, zal de prijs ook stijgen.

 

Grootte van de oorbel

Als het gaat om oorbellen, moet u ook rekening houden met de grootte van de oorbel. Bij een oorbel moet men ook rekening houden met de grootte van het oor en ook het gezicht. Als de oorbellen te groot zijn, zullen ze alle aandacht op zich richten en er zal weinig aandacht zijn op de algehele uitstraling. Als ze te klein zijn, zullen ze niet goed zichtbaar zijn.

 

Het gewicht

Het gewicht van de oorbel maakt een groot verschil in comfort en uitstraling . Als de oorbel niet comfortabel hangt, zal deze pijnlijk zijn bij het dragen en kan toch wat scheuren veroorzaken op je oor. Het kan het gaatje in het oorlel uitrekken en erg zware oorbellen rekken ook de oorlel zelf uit. Kies dus voor niet te zware oorbellen of draag zwaardere oorbellen niet te lang achter elkaar.

 

Lengte van oorbel

Naast de grootte en het gewicht van de oorbel, moet de lengte van de oorring moet ook worden overwogen. Hoewel een langere oorbel een vleugje elegantie kan toevoegen aan het uiterlijk kan het ook beweging belemmeren en steeds nogal gemakkelijk meer voor probleem zorgen, zoals het blijven haken aan kleding of problemen met het verzorgen van het haar. Als u dus voor langere oorbellen kiest, zorgt u ervoor dat u gemakkelijk het hoofd van links naar rechts kunt bewegen.

 

Prijs

Oorbellen kunnen variëren in prijs. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de metalen en van de edelstenen die ze hebben. Het belangrijkste is dat u tevreden bent en blijft met de oorbellen die u koopt. Voor meer informatie over mooie oorbellen kunt u ook eens kijken bij fimosieraden.be


Tags: oorringen, juwelen, oorbellen, goud, zilver, allergie, allergische reactie oorbellen, sieraden kopen
Artikel geschreven door: zeta1.
Publicatie datum: 2014-02-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving