aanmeld knop
dot

Bloggen is hot!

logo-tekst.jpeg
Bloggen is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit komt niet alleen omdat we steeds meer digitaal gaan. Voor ondernemers wordt het steeds belangrijker om te laten zien dat zij kennis van zaken hebben. Met bloggen krijg je ook meer naamsbekendheid. Het is een vorm van reclame maken.
GamesGames

Wat is een blog

Een blog is een website waarin regelmatig artikelen worden geplaatst. Bloggen is eigenlijk een kortere naam voor webloggen. Afzonderlijke artikelen worden ook wel blog posts genoemd. 

 

Wist je dat:

 • Een blog bijdraagt aan het opbouwen van je expert status
 • Steeds meer ondernemers een blog hebben
 • Door te bloggen een ondernemer geld bespaart op de marketingkosten
 • Een blog bijdraagt aan het opbouwen van een relatie met potentiële klanten
 • Bloggen een duurzame lange termijn strategie is

Steeds meer ondernemers bloggen

Er komen steeds meer ZZP'ers (zelfstandigen zonder personeel). De klant die op zoek is naar een deskundige, ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Het blijft moeilijk wie je uiteindelijk moet kiezen om de klus te klaren. Door regelmatig een blog uit te brengen laten ondernemers zien dat zij expert zijn op hun vakgebied, waardoor ze onder de aandacht van potentiële klanten komen.

 

Bloggen vraagt regelmaat

Om de expert status te krijgen is ben je er niet met 1 artikel. Om deze status te krijgen is het schrijven van meerdere artikelen echt noodzakelijk. Om goed in de aandacht te komen is het raadzaam om zelfs met vaste regelmaat een blogartikel te plaatsen. Het hebben van een stappenplan en schema is een goed hulpmiddel daarbij.

 

Bloggen is niet zo simpel

 • Je wilt dan wel je expert status verhogen, maar om dat te laten zien moet je ook een goed blog schrijven.
 • Dat is niet voor iedereen van nature weggelegd.
 • Je heb al verschillende keren het plan opgevat om een blog te gaan schrijven, maar je liep tegen allerlei “bezwaren” op.
 • Het blijft kriebelen en je ziet dat de concurrenten succesvol zijn op het internet met hun blog.

Wat zijn die bezwaren?

Je herkent vast één van onderstaande “onmogelijkheden”

 • Ik kan niet schrijven
 • Ik ben niet technisch
 • Waarover schrijven?

Tijden zijn veranderd

Vroeger had je veel technische kennis nodig om een website te maken, draaiende te houden en wijzigingen aan te brengen. Gelukkig is dat tegenwoordig een stuk eenvoudiger geworden. Het is onze moderne typemachine geworden, zeg maar. Je moet wel iets weten, maar de techniek heeft het voor ons wel makkelijker gemaakt.

 

Leren bloggen

Er zijn cursussen (zelfs 1 daagse) waarbij je alle informatie leert die nodig is om zelf een blog te bouwen, te onderhouden en natuurlijk te voorzien van professionele teksten. Doe-trainingen waarna je naar huis gaat met een website van enkele pagina's, een blogpagina en direct al je eerste artikel. Het maken van een stappenplan om zelf meer blog artikelen te schrijven maakt meestal onderdeel uit van de training.

 

Populaire systemen

Populaire systemen om voor je website te gebruiken in combinatie met bloggen zijn Weebly en WordPress.

Met name WordPress is het laatste jaar steeds populairder aan het worden. Hiervoor worden ook specifieke trainingen gegeven, waarvan met  WordPress leren werken een goed voorbeeld is. Vermeld bij de aanmelding de specifieke code: GH801.

 

Bloggen geeft plezier

Als alle eerder genoemde bezwaren weggenomen zijn en je aan het bloggen bent geslagen, merk je dat je er steeds meer plezier in krijgt. Het leuke van een blog is dat je de inhoud ook nog kan gebruiken om op andere social media te gebruiken. Zo wordt het gebruik van social media ook steeds leuker!


Tags: bloggen, weblog, training, social media
ComputerComputerArtikel geschreven door: Gerda.
Publicatie datum: 2014-02-18
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving