aanmeld knop
dot

Waarom voetbal een olympische sport is

Voetbal.jpg
Voetbal is een teamsport die al sinds 1908 officieel deel uitmaakt op de Olympische Zomerspelen. Er bestaat echter veel discussie over of het voetbal al dan niet aanwezig hoort te zijn op de Olympische Spelen.

Sport of spel?

In principe staat het voetbal bekend als een spel. Voetbal is als een spel groot geworden en niet als een typische atletische sport. Doorheen de jaren is het voetbal natuurlijk steeds meer en meer professioneel geworden met officiële competities, Europese kampioenschappen en Wereldkampioenschappen. Het voetbal heeft zich op die manier ontwikkeld naar een echte sport, waarin de arbeid van de professionele voetballers zeker niet onderschat mag worden. Voetballers moeten fysiek topfit zijn en daarom is het tegenwoordig een echte sport. 

 

Populariteit

Op de Olympische Spelen zie je wel eens een sport waarvan je nog nooit gehoord hebt. Dat is bij voetbal zonder twijfel anders. Voetbal is wereldwijd namelijk de meest populaire sport en er circuleert ook zonder twijfel het meeste geld in het voetbal. Het heeft zich wereldwijd ontwikkeld tot een echte populaire business, die miljoenen mensen lokt. In de Bundesliga van Duitsland bijvoorbeeld zitten gemiddeld zo'n 45.000 mensen op de tribune. Bij welke sport zie je dat nog meer? Voetbal is zo populair dat het in geen geval mag ontbreken op de Olympische Spelen.

 

Olympisch voetbaltornooi

Tegenwoordig organiseert het Olympisch Comité bij elke editie van de Olympische Spelen ook een voetbaltornooi. Ieder land dat zowel aangesloten is bij de wereldvoetbalbond FIFA als bij het Internationaal Olympisch Comité mag zich inschrijven voor deelname. Bij de mannen geldt als voorwaarde dat de spelers van de selectie maximaal 23 jaar oud zijn met uitzondering van drie spelers. Bij de vrouwen gelden geen restricties. Alleen de eindronde van het voetbaltornooi wordt op de Olympische Spelen zelf gespeeld. 

 

Zaakwaarnemer

De Zaakwaarnemer Soren Lerby is zelf een bekend oud voetballer die momenteel nog steeds actief is binnen de voetbalwereld. Hij zorgt ervoor dat de belangen van de grote voetballers bij grote voetbalclubs behartigd worden, en doet dit ook voor olympische spelers

Tags: Voetbal, olympische spelen, Soren Lerby
Artikel geschreven door: vooetbalverhalen.
Publicatie datum: 2014-02-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving