aanmeld knop
dot

Reisverzekering voor wereldreizen

Hawaii.jpg
Voor wereldreizigers zijn er speciale risico’s om rekening mee te houden en het is verstandig daar je reisverzekering op af te stemmen. Je moet rekening houden met de maximale reisduur, maar ook met verschillende dekkingen. Lees hier de belangrijkste reisverzekering tips voor wereldreizigers.
ComputerComputer

Anders dan veel reizigers denken is een ambassade er niet om hulp te bieden als je bijvoorbeeld ziek of bestolen wordt. Vele wereldreizigers kloppen dan bij de ambassade aan, maar daarvoor heb je een reisverzekering nodig. Maak dan ook nooit een wereldreis zonder reisverzekering met werelddekking.

 

De belangrijkste reden om een reisverzekering af te sluiten is de personenhulpverlening. Dan krijg je hulp in geval van nood, zoals bij ziekte en ongevallen. Maar het verzorgt ook eventuele repatriëring. Deze dekking is een must als je op wereldreis gaat.

 

Medische kosten reisverzekering

Zorg dat je buiten Europa goed verzekerd bent voor aanvullende medische kosten. De reisverzekering biedt hiervoor de beste dekking, wat dit is inclusief eventuele repatriëring. Deze module is een aanvulling op de Nederlandse basisverzekering en verzekert medische kosten boven het Nederlandse prijspeil. In landen als de VS en Zwitserland zijn medische kosten namelijk hoger dan in Nederland en met de medische dekking van een reisverzekering voorkom je dat je hoge ziekenhuisrekeningen zelf moet betalen. Regelmatig worden er belachelijk hoge ziekenhuisrekeningen ingediend. De reisverzekeraar onderhandelt en vergoedt deze rekeningen dan.

 

Bagage, diefstal, verlies, schade

De waarde van bagage is misschien niet zo hoog, maar diefstal, verlies en beschadiging van bagage komt het vaakst voor tijdens reizen. Brillen en fototoestellen worden regelmatig gestolen en de reisverzekering biedt dan uitkomst. Bij de meeste reisverzekeringen zit bagage in de basisdekking, maar bij sommige reisverzekeraars is dit een aanvullende module.

 

Ga je naar landen als de VS op reis, zorg dan dat aansprakelijkheid en rechtsbijstand ook verzekerd zijn. Dat kan zowel via de Nederlandse verzekeringen als via de reisverzekering. Maak ook altijd kopieën van al je reisdocumenten zodat je bij diefstal snel nieuwe kunt aanvragen en oude blokkeren.

 

Reisverzekering en reisduur

Welke reisverzekering het beste bij je past is afhankelijk van de reisduur van de wereldreis. De meeste wereldreizigers zijn het goedkoopste uit met een doorlopende reisverzekering. Hou dan wel rekening met de maximale reisduur van de verzekering want die loopt uiteen van 45 tot 365 dagen. Voor minder dan 40 euro per jaar kun je tot 365 dagen op reis en ben je verzekerd van hulpverlening, bagage en aanvullende medische kosten. Je kunt natuurlijk altijd even checken of een kortlopende reisverzekering goedkoper is, maar dat is zelden het geval. Vergelijk altijd want de prijsverschillen zijn groot.

 

Ga je langer dan een jaar op reis dan is de keuze makkelijk en heb je een lang op reis verzekering nodig van Allianz Global Assistance of Europeesche. Met deze reisverzekeringen kun je tot maximaal 24 maanden op reis. Daarnaast is het mogelijk zorgkosten helemaal te verzekeren. Dan hoef je tijdens de reis je Nederlandse zorgverzekering niet aan te houden. Bij alle andere reisverzekeringen is dat wel het geval, dus zeg nooit zomaar je zorgverzekering op als je een wereldreis gaat maken.


Tags: reisverzekering, doorlopende reisverzekering
Artikel geschreven door: Jasper.
Publicatie datum: 2014-02-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving