aanmeld knop
dot

Haar verven of een kleurspoeling, wat is het verschil?

kapper pruik.jpg
Wat is het verschil tussen een kleurspoeling en haarverf? Als je je haar en andere kleur wilt geven, kies je dan voor een kleurspoeling of voor verf, en waarom? Er zijn verschillen tussen spoeling of verf, maar voor de ene kleur is dat van meer belang dan voor de andere kleur.

Een belangrijk verschil tussen een kleurspoeling en verf is de houdbaarheid van de kleur. Haarverf blijft langer zitten en spoel je er niet uit. Dit wil niet zeggend at geverfd haar niet verkleuren kan, dat is wel het geval. Een kleurspoeling is er echter op gemaakt om er langzaamaan weer uit te wassen. Na elke wasbeurt vervaagt de kleur dus iets. Dit kan sneller gaan dan je hoopte, maar ook langer duren dan je hoopte. 

 

Kleurspoeling, welke kleur?

Een kleurspoeling is niet geschikt voor elke haarkleur. Als je je eigen natuurlijke haarkleur van donker naar licht wilt kleuren, heb je daar haarverf voor nodig. Een kleurspoeling kan je haar niet lichter maken, wel donkerder. Als je dus een kleurspoeling kiest kan je deze alleen gebruiken als je je haarkleur wat donkerder wilt maken of je eigen haarkleur levendiger wilt maken. Lees altijd goed op de verpakking wat de mogelijkheden zijn.

 

Haar ontkleuren

Als je je haar ontkleurt hebt, dan kan je wel een kleurspoeling gebruiken. Dit is echter een zware klap voor je haar aangezien ontkleuren al erg veel van je haar vergt. Kijk voor de juiste methodes om je haar te behandelen naar haarverf:  Je kunt kiezen voor

Kleurspoeling op geblondeerd haar

Dit heeft ook effect, maar het resultaat is niet altijd goed te voorspellen. Probeer eerst uit op een plukje van je haar om te kijken wat het resultaat zou zijn of beter nog: laat kwetsbaar haar door een kapper kleuren en ga niet zelf rommelen.

 

Wat is haarverf?

Haarverf is een permanente kleur die je in je haar stopt. Alleen door middel van uitgroeien of over-verven, kan je de kleur weer wegkrijgen. Je moet dus goed weten wat je wilt. Wil je echt zwart of wit of rood haar? De kleur van haarverf dringt tot diep in je haar door. Er wordt waterstofperoxide gebruikt om je haarkleur vast te zetten. Voor blond haar gebruikt men zelfs een hoge doses waterstofperoxide.

 

Kleurspoeling of verven?

Twijfel je tussen een kleurspoeling of haarverf? Dat is begrijpelijk. Verven is zwaarder voor je haar maar blijft wel langer zitten. Een kleurspoeling kan je heel goed bevallen maar helaas wordt de kleur na elke wasbeurt minder levendig. Kies voor een kleurspoeling als je gewoon zin hebt om een korte tijd een ander kleurtje te dragen, maar pas op: Als je haar gevoelig is voor kleurpigmenten kan het langer blijven zitten dan je hoopte. Vooral als je haar al eerder behandelingen heeft ondergaan zoals verven, ontkleuren of permanenten, kan een kleurspoeling langer vasthouden dan je wilde. Een nadeel van verven is tegelijk ook het voordeel: namelijk dat het blijvend is. Je moet dus steeds de uitgroei behandelen, of als je de kleur zat bent, oververven.

 

Hoe snel groeit haar?

Je haar groeit ongeveer 10 millimeter per maand.Het duurt dus wel ruim 2 jaar voordat je weer lang haar hebt. 1 centimeter uitgroei staat al minder mooi dus je moet je haar bij haarverf ongeveer een keer per maand verven. Wel alleen de uitgroei verven, dat is beter voor je haar. Lees goed de gebruiksaanwijzing.

 

Voor en nadelen haarverf of kleurspoeling

  • Voordelen haarverf: De kleur blijft zitten en je kunt ook blond gaan. 
  • Nadelen haarverf: Slecht voor je haar en het is blijvend. Droogt je haar uit.
  • Voordelen kleurspoeling: Het is niet zo agressief voor je haar als verf en je kunt tijdelijk een ander kleurtje nemen. Je kunt ook kijken of een kleur je staat alvorens je gaat verven.
  • Nadelen kleurspoeling: Het is tijdelijk en de kleur wast er weer snel uit, alhoewel het soms langer kan duren dan je wilt, kan de kleur ook sneller verdwijnen dan je hoopte. Droogt je haar ook een beetje uit, maar minder dan verf.

Kan je zelf leren kappen?
Leren knippen? Haar knippen, tips!
Kan ik zelf mijn haar ontkleuren?
Kan ik zelf mijn haar van blond naar donker kleuren?


Tags: haarverf, kleurspoeling, verschil tussen kleurspoeling en haarverf, blonderen, haar verven
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2014-02-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving