aanmeld knop
dot

The Black Keys

logo-tekst.jpeg
Biografie: The Black Keys is een Amerikaans bluesrock-duo en bestaat uit Dan Auerbach en Patrck Carney. Samen richten zij de band The Black Keys op in 2001 in Akron, Ohio. In 2002 verschijnt het eerste album van de band “The Big Come Up”.

The Black Keys

 

Genre:

Pop/Rock

Styles:

Alternative/Indie Rock

Garage Punk

Indie Rock

Punk Blues

Alternative Pop/Rock

Periode:

2000 – Heden

Opgericht:

2001, Akron (Ahio)

Bandleden:

Patrick Carney

Dan Auerbach

 

 

Biografie

The Black Keys is een Amerikaans bluesrock-duo en bestaat uit Dan Auerbach en Patrck Carney. Samen richten zij de band The Black Keys op in 2001 in Akron, Ohio.

  • In 2002 verschijnt het eerste album van de band “The Big Come Up”. Het album wordt positief onthaalt en verkoopt goed. Dit zorgt er voor dat de band eind 2002 een contract tekent bij het label Fat Possum. Bij Fat Possum komt in 2003 het tweede album uit “Thickfreakness”. The Black Keys nemen het album op in een 14 uur durende sessie.
  • Met het derde album groeit de status van de band verder. Het album “Rubber Factory” wordt goed ontvangen en krijgt lovende kritieken.
  • De band treedt in deze periode vaak op in het voorprogramma van bands als Sleater-Linney, Pearl Jam en Radiohead.
  • In 2006 maakt de band een overstap naar een major platenlabel. Met de albums “Magic Potion” (2006) en “Attack en Release” (2008) blijft de band groeien en bouwt een steeds grote fanbase op.
  • Het album “Brothers” dat in 2010 is het tot dan toe meest succesvolle album van de band. De band laat daarop ook meer hun vertrouwde blues rock roots horen. Voor het album ontvangen ze de Grammy voor “Best Alternative Music Album”.
  • In 2011 verschijnt “El Camino”. Ook dit album wordt zeer goed ontvangen. De band laat op dit album een meer straight-ahead rock ‘n’ roll geluid horen.

Tags: Top Band, The Black Keys, muziek, top 40, alternatief, El Camino, Radiohead, Pearl Jam, blues, rock
Bronnen: theblackkeys.com, 3voor12.nl www.top40.nl
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-07-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving