aanmeld knop
dot

Buikvet verbranden voor een strakke buik

Vet-verbranden.jpg
Dit artikel gaat over buikvet verbranden. Als jij je nooit meer zorgen wil maken over te veel buikvet dan is dit artikel voor jou geschreven. Je zal er hard voor moeten werken, en het een en ander voor moeten doen en laten, maar het kan wel lukken.

De laatste tientallen zijn steeds meer mensen te dik geworden. Dat komt vooral door onze moderne voeding en omdat we te weinig bewegen. Ons moderne voedsel komt niet direct uit de natuur maar is bewerkt zodat het langer houdbaar is. Maar men houdt geen rekening met de voedingswaarde hierin. Je eet daardoor gemakkelijk te veel ongezond eten waar je ronduit dik van wordt. Veel vet gaat op de buik zitten. Vooral bij mannen is vet op de buik meestal een van de eerste signalen van dik worden. Mannen boven de 30 hebben vaak al de eerste pondjes extra, en hoe ouder we worden hoe erger het wordt. Veel mannen van 40 jaar of ouder hebben de zogenaamde: mannenbuik! Is het er nog af te krijgen? Ja, maar er zal wel veel voor gedaan moeten worden. Hoe?

 

De meeste gemaakte fouten bij buikvet verbranden:

 • Buikspieroefeningen: Als je deze oefeningen doet dan train je je buikspieren, maar buikvet zal hier niet mee verdwijnen. Je zal er een dieet bij moeten volgen, ook al worden je spieren wel sterker van goede buikspieroefeningen.
 • Vet voedsel vermijden: Te vet is niet goed, maar er bestaan 2 soorten vetten. Gezonde en ongezonde vetten. Als je vet wil verbranden zal je de ongezonde (harde, dierlijke ) vetten moeten vermijden. Maar de gezonde (vloeibare, plantaardige) vetten zijn belangrijk voor het lichaam en zijn ook belangrijk bij buikvet verbranden.
 • Te weinig eten: Als je heel weinig gaat eten ga je te veel honger hebben en dat zorgt ervoor dat je lichaam energie gaat opslaan in de vorm van lichaamsvet. Je lichaam doet als het ware zijn best om niet te verhongeren door zuinig te zijn. Door te weinig te eten ga je dus niet zo snel buikvet verbranden. Met buikvet verbranden wil je vet verbranden wat op een bepaalde plek zit, namelijk de buik. Maar het is niet mogelijk om lokaal vet te verbranden. Het kan best zijn dat je vetlaag op het ene deel van je lichaam dikker is als op het andere, maar bij het verbranden van vet neemt het vet over je hele lichaam af, de dikkere plekken blijven dus in verhouding meestal langer dik. Het is mogelijk om plaatselijk vet erbij te krijgen, maar dat is dan in verhouding tot de rest van het lichaamsvet. Het lijkt dan meer maar feitelijk gaat het ongeveer gelijk op. Zo is het met afvallen ook.

Hoe kan je dan wel buikvet verbranden?

 • Eet kleinere porties en verdeel de porties over verschillende maaltijden op een dag.
 • Vergeet niet een gezond ontbijt over te slaan. De eerste maaltijd van de dag zorgt ervoor dat je stofwisseling goed op gang komt.
 • Vermijd junkfood en verwerkte voedingsmiddelen zoals: koekjes, chips, pizza, alles wat langer houdbaar is gemaakt, toegevoegde suiker bevat, enzovoorts… Kortom: eet vers voedsel met kleurtjes, groen, rood, geel, blauw... (groentes, fruit, verse (onbewerkte) proteïnes)
 • Eet gezonde vetten zoals Omega-3 vetten en lijnzaadolie. Deze zorgen voor een goede stofwisseling.
 • Drink minimaal 2 liter water per dag. Dit helpt bij het verhogen van je metabolisme en dit helpt je bij buikvet verbranden.
 • Slaap minimaal 8 uur per dag. Te weinig slapen zorgt ervoor dat je lichaam vocht gaat opslaan als vet.
 • Drink weinig alcohol en/of frisdrank
 • Sport 2 of 3 keer per week 30 minuten in de vorm van lopen of fietsen. Dit zorgt ervoor dat je spiermassa toeneemt en spiermassa helpt bij buikvet verbranden.

Nog meer tips?

Er zijn nog veel meer zinvolle tips te geven om af te vallen en een getraind sportief lichaam terug te krijgen. In het moderne E-book Vet Verbrand Geheimen staan goede tips waardoor je die strakke buik krijgt waar je van droomt. In het boek kan je lezen:

 • Hoe je niet meer urenlang in de sportschool cardio hoeft te doen
 • Hoe je jezelf niet meer hoeft uit te hongeren
 • Hoe je lekker kan blijven eten en toch fitter en slanker wordt

Tags: Buikvet verbranden, vet verbranden, afvallen
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Traxel.
Publicatie datum: 2014-03-02
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving