aanmeld knop
dot

Snel buikspieren krijgen, 5 tips voor een strakke buik

buikpijn.jpg
Hoe snel sterkere buikspieren krijgen? Als jij een te dikke buik hebt, en je een strakke buik zou willen krijgen, een mooie gespierde buik waar je misschien al jaren van droomt, wat kan je dan doen om die droom waar te maken?

De meeste mensen willen er graag. Als de zomer er weer komt aankomt en iedereen loopt rond in nieuwe bikini's en leuke zwembroeken, dan behoor je het liefste tot de slanke jonge mensen. Iedereen wordt ouder, en vaak ook dikker. Het is natuurlijk logisch dat je graag wilt dat je buik er mooi strak en plat uitziet. Als je geen 20 meer bent is dat meestal gemakkelijker gezegd dan gedaan.

 

Hoe krijg je je buikje weg?

Het is makkelijk om een buikje te krijgen maar het is moeilijk om er weer vanaf te komen. Als je heel jong bent is het meestal gemakkelijk om je jonge lichaam in vorm te houden, maar het leven zorgt er al snel voor dat we verouderen, verslappen en dikker worden. Het kost dan ook meer inspanning en inzet om je lichaam strak en gespierd te houden, denk aan trainen en gezonde voeding, en gezond leven.

 

Tips om je buikspieren te trainen

De tips die ik je ga geven zullen je helpen om relatief snel buikspieren te ontwikkelen en een strakke buik te krijgen. Het vergt wel inspanning en aanpassing, gezond eten en gezond leven. Door alleen deze tips zal je buikvet niet afnemen. Het resultaat zal afhangen van de hoeveelheid energie die je erin steekt. Door slechts 1 keer in de week een paar oefeningen te doen zul je geen resultaat zien en geen strakke buik krijgen.

 

Wat zijn de fouten die vaak worden gemaakt?

  • Enkel buikspieroefeningen: Door buikspieroefeningen te doen train je je buikspieren maar je buikvet zal hierdoor niet verdwijnen. Je hebt dan wel sterke buikspieren maar ze zijn niet zichtbaar door je buikvet.
  • Vet voedsel helemaal vermijden: er bestaan 2 soorten vetten. Gezonde en ongezonde. Als je lichaamsvet wilt kwijtraken zal je natuurlijk de ongezonde vetten moeten vermijden. Maar je lichaam heeft goede vetten nodig en dat is ook belangrijk bij de ontwikkeling van spieren. Als je buikspieren wil krijgen zal je de ongezonde vetten dus zeker niet helemaal mogen vermijden. 
  • Te weinig eten: Door te weinig te eten zal je veel honger hebben en dan gaat je lichaam energie opslaan in de vorm van lichaamsvet. Zo ga je dus zeker geen buikvet kwijtraken en krijg je dus geen strakke buik.

Hoe wel een strakke buik krijgen?

Tip 1: Je kan je buikspieren op verschillende manieren trainen maar de gemakkelijkste is de "cruch". Hierbij ga je op je rug liggen met je benen gebogen en til je je bovenlichaam omhoog. Deze oefening zal spiermassa bij je buik vergroten en sterker maken.

 

Tip 2: Cardio. Door cardio-oefeningen ga je veel buikvet verbranden. Dit hoeven niet altijd oefeningen van hoge intensiteit te zijn. Het zijn langdurige oefeningen met een matige intensiteit. Dit is effectiever om vet te verbranden. Denk aan oefeningen zoals fietsen, hardlopen, zwemmen. Maar dit kunnen ook andere sporten zijn zoals tennissen.

 

Tip 3: Eet minder snelle koolhydraten. Deze zorgen voor te veel buikvet en zo krijg je geen strakke buik. Eet dus zo weinig mogelijk wit brood, aardappelen, pasta, pizza, koek, et cetera. Maar eet meer complexe koolhydraten zoals volkoren brood of volle ontbijtgranen.

 

Tip 4: Slaap zeker 8 uur per dag. Als je te weinig slaap gaat lichaam veel vet opslaan. Voldoende slapen is dus noodzakelijk om een strakke buik te krijgen en/of gewicht te verliezen.

 

Tip 5: Regelmaat. Het is belangrijk dat je zeker 2 of 3 keer per week 30 minuten oefeningen doet. Het is niet goed als je 1 keer per week 100 minuten oefeningen doet. Het is beter als je elke dag 10 minuten traint.

Als je een strakke buik wil krijgen is het dus heel belangrijk om regelmaat te houden.

 

Er zijn nog veel meer tips om snel buikspieren te krijgen. In het E-book Fitness Geheimen staan veel tips waardoor je snel die strakke buik krijgt waar je van droomt. In het boek kan je leren:

  • Hoe je niet meer urenlang in de sportschool hoeft te zweten.
  • Hoe je jezelf niet meer hoeft uit te hongeren.
  • Hoe je lekker kan blijven eten en toch je strakke buik blijft behouden.

Buikspieren trainen met de Abtronic X2 Power

Afvallen zonder dieet


Tags: Buikspieren, Buikspieren krijgen, Buikspieren trainen, Afvallen
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: Traxel.
Publicatie datum: 2014-03-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving