aanmeld knop
dot

Wijk Kattenbroek, na 20 jaar nog steeds opvallend

huisje.jpg
De reacties varieerden van 'apart' tot 'wat een kermis' bij de oplevering van de wijk Kattenbroek in Amersfoort, nu 20 jaar geleden. De wijk lokte reacties uit, en dat was precies wat de bedoeling was van hoofdarchitect Ashok Bhalotra.
KlussenKlussen

Wat Ashok Bhalotra voor ogen had waren thema's als 'reizen', 'thuis zijn' en 'vier seizoenen' neerzetten, om zo een levendige wijk te creëren.

 

Huurwoning Amersfoort

Om dat te bereiken nodige Ashok Bhalotra verschillende architecten uit zowel Amersfoort als van over de hele wereld, om hun steentje aan Kattenbroek bij te dragen. Wat 20 jaar geleden bijzonder was, is dat vandaag de dag eigenlijk nog steeds. Heb je interesse in architectuur of ben je misschien op zoek naar een huurwoning in Amersfoort in een bijzondere wijk? Dan moet je zeker eens in Kattenbroek gaan kijken.

 

Lange lanen en groene hofjes

Er zijn zowel kaarsrechte lanen als kronkelige of cirkelachtige straatjes. Een belangrijke route door Kattenbroek is de Laan der Hoven. Langs de laan is veel groen te zien en er zijn waterpartijen te ontdekken. Aan het einde van de lange laan tref je het middelpunt van gezelligheid aan: het levendige winkelcentrum Emiclaer met een groot aantal winkels en sfeervolle terrasjes.

 

Winkelcentrum Kattenbroek

Het winkelcentrum is ook het middelpunt van alle actie door de grote vijver, waaraan het in de zomer heerlijk toeven is bij het strandje. Bijzonder is het moeras, waar je doorheen kunt dolen. Als je niet verdwaalt, tref je daar in de buurt ook het Amfitheater, waar je regelmatig van optredens kunt genieten.

 

Bijzondere straten

Andere straatnamen zijn:

  • De Ring
  • De Verborgen Zone
  • De Kreek

In dit laatste straatje liggen boerderij-achtige woningen aan bestaande sloten en tref je de Villa Rondo's aan, waarvan je de miniatuurversies in Madurodam kunt bewonderen. In de Verborgen Zone zijn bijzondere kunstwerken te ontdekken en vind je de muurhuizen die je ook in het historisch centrum van Amersfoort aantreft.

 

Huren in Amersfoort

Door zijn bijzondere architectuur kwam Kattenbroek ook op de internationale architectuurradar te staan. Zoek je iets bijzonders voor je huurwoning in Amersfoort? Dan is een kijkje in het opvallende Kattenbroek beslist een aanrader.


Tags: Amersfoort, Kattenbroek, huurwoning
Bronnen: commons.wikimedia.org
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: Doyoucopy.
Publicatie datum: 2014-03-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving