aanmeld knop
dot

Remoulade saus recept door Henk van Wilsum

Diner.jpg
Henk van Wilsum is een gepassioneerde kok die werkt in een Frans restaurant in Leiden. Van Wilsum is gespecialiseerd in de Franse keuken omdat hij velen jaren in Frankrijk heeft gewoond. In zijn tijd in Frankrijk heeft hij zijn ervaring als kok opgedaan in verschillende restaurants. In dit artikel deelt hij zijn Remouladesaus recept met ons.

Om te beginnen maak je eerst een standaard mayonaise.  Om zelf lekkere mayonaise te maken, heb je nodig:

  • 2 eidooiers
  • 1 dl slaolie
  • Een scheutje azijn
  • Een snufje peper
  • Een snufje zout
  • Een halve theelepel mosterdpoeder
  • Een beetje Aromat

Bereiding van de mayonaise

Meng de eierdooiers met de mosterdpoeder, zout en peper. Terwijl je blijft roeren voeg je de azijn toe. Daarna laat je de olie in een dunne lijn in de gebonden saus vloeien terwijl je ondertussen blijft roeren. Het is belangrijk om te blijven roeren, anders gaat de mayonaise schiften. Wanneer de mayonaise klaar is, kun je naar smaak wat Aromat of azijn toevoegen. Pas weer op met de azijn. Goed roeren bij het toevoegen om schiften te voorkomen.


Remouladesaus recept

  • 2,5 dl van de zelfgemaakte mayonaise
  • 3 augurken 
  • 3 uitjes uit het zuur
  • Een snufje cayennepeper

Bereiding:

Hak de uitjes uit het zuur en de augurken fijn en voeg deze toe aan de eigengemaakte mayonaise. Voeg naar smaak, wat cayennepeper toe. Ook is het mogelijk remouladesaus te maken met kookmayonaise.

 

Benodigdheden:

  • 1/2 liter water
  • 60 gram bloem of maizena
  • 60 gram boter
  • Azijn
  • 3 eetlepels slaolie
  • 1 theelepel mosterdpoeder
  • Een snufje peper
  • Een snufje zout
  • 1 ei of dooier
  • Een beetje Aromat

Bereiding:

  • Meng de bloem boter en water en zet dit mengsel op het vuur.
  • Roer nu de eidooier, of het gehele ei door het mengsel.
  • Voeg vervolgens de peper, zout en de mosterdpoeder toe.
  • Blijf  dit geheel roeren.
  • Voeg vervolgens de azijn toe terwijl u blijft roeren.
  • Voeg daarna de slaolie toe terwijl u ook hier voortdurend blijven roeren.
  • Naar smaak kan er Aromat worden toegevoegd.

Om hier nu een Remouladesaus mee te maken volg je bovenstaande instructies uit.

 

Remouladesaus combineren met

Deze saus is heerlijk bij vis of vlees, maar ook als dipsaus. Voor meer recepten en keuken gerelateerde weetjes kunt u een kijkje nemen op het Twitterprofiel van Henk van Wilsum


Tags: henk van wilsum, koken, kok, remouladesaus maken, mayonaise recept
Artikel geschreven door: HenkvanWilsum.
Publicatie datum: 2014-03-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving