
Categorieen
- Gezondheid
- Financieel
- Elektronica
- Auto & vervoer
- Afvallen & dieet
- Reis & vakantie
- Internet & computer
- Wetenschap
- Relatie & liefde
- Hobby & werk
- Recepten
- Kunst & cultuur
- Huis & tuin
- Werkstuk/Essay/opstel
- Recensies
- Mijn eigen verhaal
- Sport
- Seksualiteit
- Zwangerschap
- Dier & natuur
- Verzorging & mode
- Opvoeding
- Feestdagen
- Overige
- Nieuws toen en nu
- Wonderlijk & bizar
- Verslaving


Remoulade saus recept door Henk van Wilsum

Tweet |
Om te beginnen maak je eerst een standaard mayonaise. Om zelf lekkere mayonaise te maken, heb je nodig:
- 2 eidooiers
- 1 dl slaolie
- Een scheutje azijn
- Een snufje peper
- Een snufje zout
- Een halve theelepel mosterdpoeder
- Een beetje Aromat
Bereiding van de mayonaise
Meng de eierdooiers met de mosterdpoeder, zout en peper. Terwijl je blijft roeren voeg je de azijn toe. Daarna laat je de olie in een dunne lijn in de gebonden saus vloeien terwijl je ondertussen blijft roeren. Het is belangrijk om te blijven roeren, anders gaat de mayonaise schiften. Wanneer de mayonaise klaar is, kun je naar smaak wat Aromat of azijn toevoegen. Pas weer op met de azijn. Goed roeren bij het toevoegen om schiften te voorkomen.
Remouladesaus recept
- 2,5 dl van de zelfgemaakte mayonaise
- 3 augurken
- 3 uitjes uit het zuur
- Een snufje cayennepeper
Bereiding:
Hak de uitjes uit het zuur en de augurken fijn en voeg deze toe aan de eigengemaakte mayonaise. Voeg naar smaak, wat cayennepeper toe. Ook is het mogelijk remouladesaus te maken met kookmayonaise.
Benodigdheden:
- 1/2 liter water
- 60 gram bloem of maizena
- 60 gram boter
- Azijn
- 3 eetlepels slaolie
- 1 theelepel mosterdpoeder
- Een snufje peper
- Een snufje zout
- 1 ei of dooier
- Een beetje Aromat
Bereiding:
- Meng de bloem boter en water en zet dit mengsel op het vuur.
- Roer nu de eidooier, of het gehele ei door het mengsel.
- Voeg vervolgens de peper, zout en de mosterdpoeder toe.
- Blijf dit geheel roeren.
- Voeg vervolgens de azijn toe terwijl u blijft roeren.
- Voeg daarna de slaolie toe terwijl u ook hier voortdurend blijven roeren.
- Naar smaak kan er Aromat worden toegevoegd.
Om hier nu een Remouladesaus mee te maken volg je bovenstaande instructies uit.
Remouladesaus combineren met
Deze saus is heerlijk bij vis of vlees, maar ook als dipsaus. Voor meer recepten en keuken gerelateerde weetjes kunt u een kijkje nemen op het Twitterprofiel van Henk van Wilsum:
Publicatie datum: 2014-03-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!

Reacties
