aanmeld knop
dot

De voor- en nadelen van franchise

Baas.jpg
Franchise, steeds meer ondernemers willen gebruik gaan maken van deze methode. Het heeft natuurlijk ook een aantal grote voordelen. Er moet echter ook rekening worden gehouden met de nadelen die franchise met zich mee brengt.

Voor er een duidelijk beeld kan ontstaan over de voor- en nadelen van franchise is het van belang om te weten wat franchise precies inhoudt. Franchise wordt ook wel gezien als een specifieke methode waar ondernemers zaken mee kunnen doen. Er wordt een contact afgesloten tussen twee partijen. In dit contract staat beschreven dat een ondernemer, ook wel franchisenemer genoemd, gebruik mag maken van de handelsnaam van een eigenaar, ook wel franchisegever genoemd. Tevens worden de diverse kenmerken, regels en richtlijnen nader toegelicht in zo’n contact. Het is dan ook van belang dat franchisenemers zich aan deze regels en richtlijnen houden.

 

Voorbeelden van franchise bedrijven

Voorbeelden van franchise bedrijven zijn Lake Side franchise en de kaasspecialist franchise. 

 

 

Hoe werkt een Franchise onderneming?


De voordelen van franchise

Een van de grote voordelen aan franchise is dat een franchisenemer in een bestaand concept stapt. Er hoeft dus geen nieuw concept bedacht te worden, en tevens kan de franchisenemer gebruik maken van de naamsbekendheid die de franchisegever al heeft opgebouwd. Mocht er toch nog hulp nodig zijn bij de marketing dan is dat mogelijk bij franchise.


De nadelen van franchise

Wanneer er goede franchise formules aanwezig zijn kan het een enorm succes worden. Een ondernemer heeft echter altijd te maken met de desbetreffende omgeving waar hij of zij zich in bevindt. 


Tags: franchise onderneming
Artikel geschreven door: websitenieuws.
Publicatie datum: 2014-03-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving