aanmeld knop
dot

Vaste planten voor in de tuin

tuin.jpg
Vaste planten voor in de tuin. Ze zijn er in verschillende soorten en maten maar welke passen nu het beste in de tuin? In dit artikel volgen een aantal veelgebruikte en prachtige vaste planten die gegarandeerd kleur brengen in uw tuin!

Voordat je daadwerkelijk overgaat tot vaste planten kopen, is het verstandig je eerst eens goed te verdiepen in de mogelijkheden en keuzes in vaste planten.

 

Vaste planten in de tuin

Over het algemeen kan worden gezegd dat de meeste vaste planten in het najaar boven de grond afsterven. In het voorjaar wanneer de temperaturen stijgen, schieten de vaste planten weer uit. Wanneer je dus opzoek bent naar een wintergroene plant, zal de vaste plant in de meeste gevallen afvallen (er zijn uitzonderingen). 


Populaire vaste planten

Voor veel mensen zijn de vaste planten de meeste populaire tuinplanten. Door de grote sierwaarde van het blad en/of de bloei, fleurt de tuin erg op! Hieronder volgende enkele veelgebruikte vaste planten, gerangschikt op kleur.

  • Rode bloemkleur: Een prachtige en veelgebruikte vaste plant met een rode bloemkleur is de Achillea millefolium 'Cerise Queen', ook wel Duizendblad genoemd. Het blad is groen van kleur en in de maanden juni tot en met september bloeit het Duizendblad met prachtige rode bloemen.
  • Blauwe bloemkleur: wanneer we het over een blauwe bloemkleur hebben denken we bij de vaste planten al snel aan de Campanula. Dit is een groenblijvende vaste plant met mooie blauwe bloempjes. Wordt vaak toegepast als bodembedekker en vergt weinig onderhoud. In de maanden juni tot en met augustus ontstaat een overvloed aan blauwe bloempjes. Een genot voor het oog
  • Witte bloemkleur: mocht je op zoek zijn naar een vaste planten met witte bloempjes, ga dan voor de Phlox subulata 'Amazing Grace'. Je zult er geen spijt van krijgen. Een explosie aan witte bloempjes in het voorjaar tovert u tuin om in een ware bloemenzee. De Phlox subulata 'Amazing Grace' is bij de meeste mensen bekend als Kruipvlabloem. Pas wel op, er zijn vele cultivars met andere bloemkleuren. Let dus goed op dat je voor de Phlox subulata 'Amazing Grace' gaat.

Spullen en gereedschap om te tuinieren bij bol.com


Tags: vaste planten, planten, tuinplanten, tuin, tuinieren, bloemen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: Tuinieren.
Publicatie datum: 2014-03-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving