aanmeld knop
dot

Geld verdienen met netwerkmarketing, legaal of illegaal?

bedrijf.jpg
Netwerkmarketing, ook wel Multi Level Marketing genoemd, wordt door velen als iets illegaals beschouwd. Een veel gehoorde reactie daarbij is: “oh, zo’n piramidespel, mij niet gezien”. Alleen omdat het gepresenteerd wordt in de vorm van een piramide, terwijl een familiestamboom of ieder bedrijf ook de vorm van een piramide is. Waarom dan dat verschil in opvatting.

Piramide geeft gevoel van illegaliteit

Het is begrijpelijk dat er mensen zijn die negatief zijn over werkzaamheden die in een piramide gepresenteerd worden. In het verleden zijn er nogal wat illegale piramidespelen geweest, waarbij mensen alleen geld hebben uitgegeven en er nooit iets voor terug gekregen hebben.

Dat gevoel heeft de overhand gekregen. Het is begrijpelijk, alhoewel het niet terecht is om piramiden te associëren met illegale spelen.

 

Netwerkmarketing biedt oplossingen

Het is jammer want netwerkmarketing kan voor veel mensen een oplossing bieden:

 • om voldoende inkomsten te hebben om de steeds hoger wordende lasten te betalen.
 • om de kinderen zonder financiële zorgen te laten studeren.
 • om te zorgen dat je later een pensioenvoorziening hebt door een passieve inkomstenstroom.
 • om je dromen werkelijkheid te laten worden.

Een piramide is niet meer dan een vorm

Door gebrek aan kennis en heel veel vooroordelen denken velen dat alles wat de vorm van een piramide is ook illegaal is. Maar zonder dat men er bij stil staat zijn bepaalde piramides algemeen aanvaard, zoals een bedrijf met een directeur aan de top, daaronder een groep managers, daaronder afdelingschefs en daaronder de grote groep medewerkers.Teken dat uit en je krijgt een piramide. Ook een familie of familiestamboom heeft de vorm van een piramide

 

De piramide illegaal versus legaal

Wat belangrijk is bij een legale piramide structuur, is dat er sprake moet zijn van een of meerdere producten met competitieve verkoopprijzen. Daarnaast is het van belang dat er waarde vanuit de top komt.

 

Een illegale piramide kent:

 1. in de top de bedenker en
 2. daaronder diverse levels deelnemers en
 3. zien we alleen geld van onder naar boven stromen.

 

Bij een legale piramide zien we bijvoorbeeld een distributiemodel met:

 1. een producent,
 2. een groothandel,
 3. distributeurs,
 4. de detailhandel en
 5. daaronder de grote groep klanten.
 6. Hier zie je niet alleen geld van de klanten naar de top stromen, maar tegelijkertijd komt er waarde (van het product) voor terug naar beneden.

Hoe zit het met netwerkmarketing?

In de netwerkmarketingbusiness zie je aan de top een producent, daaronder de mlm-company met een laag topdistributeurs, een middenlaag distributeurs, een groep nieuwe distributeurs en daaronder een grote laag klanten.

Ook hier zien we naast dat er geld naar boven gaat, er waarde naar onder naar de klanten gaat.

Er is in dit geval sprake van een legale MLM als ook de waarde van het product minimaal even hoog is als de prijs van het product.

Het is belangrijk om te kijken of er sprake is van een groot aandeel echte klanten, zonder dat ze betaald worden uit het compensatieplan.

De distributeurs zijn degenen die de marketing doen voor het bedrijf en voor het aanbevelen en over de verkoop van de producten een commissie krijgen.

 

Nog een misvatting bij netwerkmarketing

Er wordt wel eens gezegd dat alleen de mensen in de top geld verdienen. Dat heeft ook te maken met dat negatieve beeld van de piramidevorm.

De verdiensten uit de verkoop zijn namelijk belangrijker dan de positie in de matrix. Het is dus niet zo dat degene die het hoogste in de matrix staat automatisch ook het meeste zal verdienen. Je kan hoog in de piramide staan en verder weinig doen. Degene die lager staat en een team om zich heen verzamelt en voor goede verkoopcijfers zorgt, zal daar meer inkomsten uit krijgen.

 

Bonofa

 • Bonofa AG is een Duits softwarebedrijf met het hoofdkantoor in Saarbrücken. De producten en diensten worden verspreid via een eigen netwerk van partner distributeurs.
 • Bonofa ontwikkelt nieuwe software, van een 30-tal producten. Er is gestart met het opzetten van een netwerk van distributeurs. Deze distributeurs testen de producten die hierna op de markt worden gebracht.
 • Bonofa is negatief in het nieuws geweest omdat het product niet is gelanceerd op de afgesproken datum. De conclusie werd al snel getrokken dat het niet legaal zou zijn.

Het is niet eenvoudig zoiets groots zonder negatieve klanken van ongelovigen neer te zetten. Ook Mark Zuckerberg van Facebook en Bill Gates van Microsoft hebben dat meegemaakt. Daarnaast is het niet mogelijk om zoiets groots en de veelheid aan softwareproducten op de markt gaat brengen in één keer te doen. 


Tags: netwerkmarketing, Bonofa, financiële vrijheid, mlm
Artikel geschreven door: Gerda.
Publicatie datum: 2014-03-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2015-02-18 11:13:35  
Weer typisch hoor, onderaan wordt er gevraagd om in zee te gaan met Bonofa....Reageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving