aanmeld knop
dot

De gezonde eigenschappen van goji bessen

hart.jpg
Superfoods worden in Nederland steeds populairder, er zijn al vele webwinkels en gewone winkels waar je terecht kunt om superfoods te kopen. De Goji bessen zijn veruit de populairste superfoods dankzij de bijzonder samenstelling. Lees in dit artikel wat deze bes zo gezond maakt.

De gezonde bessen bevatten veel mineralen, wel 21 in totaal. Een aantal voorbeelden zijn:

  • geranium
  • zink
  • ijzer
  • koper
  • fosfor.

Ook zitten er veel vitaminen in deze bessen, zo bevat een Goji bes vitamine B1, B2, B6 en ook nog eens vitamine C en vitamine E. Wat ook belangrijk is aan de bessen dat ze veel ijzer, antioxidanten en andere aminozuren bevatten.

 

De herkomst van de bessen

De bessen zijn in het Westen misschien nog niet heel bekend maar worden al jaren gebruikt in de geneeskunde van de Chinezen. Dit komt omdat ze meerdere voordelen hebben. Door de Chinezen worden ze bijvoorbeeld gebruikt als medicijnen maar je kan de bessen ook erg goed gebruiken voor het dagelijkse gebruik. Zo kan je ze door het eten doen of bijvoorbeeld in smoothies mixen. Het maakt niet uit op welke manier je ze binnenkrijgt.

 

Waar is het goed voor?

De bessen bevatten veel eiwitten (proteïnen) en er zitten ook voedingsstoffen in die zelfs de werking van de ogen versterken. Wat de meeste mensen ook niet weten is dat er in een Goji bes per gram zelfs meer vitamine C in zit dan in hetzelfde aantal gram sinaasappels.

 

Weerstand

Ook zorgen de bessen voor een verhoging van de weerstand en een versterking van het immuunsysteem. Ook wordt het functioneren van de witte bloedlichamen verbeterd door de aminozuren van de bes. Hierdoor wordt de kans op virussen kleiner.

 

De bessen bevatten ook bepaalde stoffen die ervoor zorgen voor het goed functioneren van de aderen en het hart. Ook wordt het evenwicht van de celen verbeterd door bepaalde stoffen die in de bessen zitten.Er zijn dus genoeg redenen om te beginnen van het eten van goji bessen.

 

Nadelen?

Zitten er ook nadelen aan het eten van superfoods? Er komen wel vaker berichten in net nieuws dat er ook risico's zouden zitten aan het eten van superfoods, met name als je er te veel van neemt. Het is daarom altijd handig om je goed te laten informeren over de geadviseerde dagelijkse hoeveelheid.


Tags: goji bessen, superfood
Artikel geschreven door: websitenieuws.
Publicatie datum: 2014-03-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving