aanmeld knop
dot

Schuld?

schulden-anp-lex-van-lieshout.jpg
Ik probeer om artikelen te schrijven over mijn zoektocht naar hulp bij mijn schulden. Welke instanties zijn er? Wat is het traject om geholpen te worden? Misschien hebben mensen hier iets aan of vinden het gewoon interessant/leuk om te lezen. We beginnen bij het aansluiten bij een budgetwinkel
Sieraden en accessoires - NLSieraden en accessoires - NL

Zoals vele mensen hier in Nederland heb ik ook schulden, of het nou door eigen schuld is of door andere omstandigheden. Vele mensen zien door de bomen het bos niet meer, alle rekeningen worden niet meer geopend en worden op een grote stapel gegooit, elke keer naar de brievenbus rennen om te zorgen dat jij de post kan onderscheppen zodat iemand anders ze niet open kan maken...puur uit schaamte.

 

Jullie kennen het wel:

  • Telefoonrekeningen
  • Huur
  • Zorgverzekering enz.

Verschillende instanties zeggen dat ze je gemakkelijk kunnen helpen met het oplossen van je schulden.

Zo heb je Schuldhulpverlening, Bugetwinkels, gemeenten enz. Maar zal er eentje zijn die je snel kan helpen? Ikzelf ben al een hele tijd bezig om enige vorm van hulp te kunnen krijgen. Ok ik ben nu ´een soort van´ aangesloten bij een budgetwinkel.

 

Budgetwinkel

Eerste telefoonje was best spannend, het is natuurlijk nooit leuk om te vertellen dat je schulden hebt zelfs niet bij een instantie die je daarbij zou moeten helpen. Afspraak kan pas voor een week later worden gemaakt! Hup weer een week meer brieven van duurwaarders en incassoburos op de mat. Maar oke we gaan er vanuit dat als we naar die afspraak gaan we het een en ander kunnen regelen.

 

Met zweethandjes en trillende knieen gaan we naar binnen, eenmaal binnen gekomen ga ik opzoek naar een loket. Niemand aanwezig. Een hele groep mensen zitten in een soort aula te wachten, niemand die iets zegt of wat dan ook. Dan maar aan iemand vragen die daar rond loopt: " Ik heb een afspraak om 12:30 uur."

 

`Oh mag ik vragen waarvoor?"

 

`Ik heb schulden", ik probeerde het zo zachtjes mogelijk te zeggen.

 

Gaat die muts door het hele gebouw schreeuwen! " Ik heb hier een meneer die een afspraak heeft om zijn schulden te bespreken!."

 

Lekker dan, nu weet het hele gebouw en misschien zelf ook het gebouw ernaast dat ik ook schulden heb!.

 

En ja hoor! er komt meteen iemand naar me toe die me meeneemt naar een kamertje. Netjes handjes schudden. De eerste vraag is: " Waar komt u voor?"

 

"Nou ik bulk van het geld en wil er vanaf..."

 

Nee, toen ze dat vroegen dacht ik, hmmm moet ik dan echt nog een keer zeggen dat ik schulden heb?

 

"Oke, ik heb schuld bij die, die, die, die en die en misschien nog wel meer..."

 

"Oke wilt u dan even dit formulier invullen? Dan maken we een afspraak voor de volgende keer.".

 

Formulier ingevuld! Op naar afspraak nummer 2....


Tags: schuld, buget, bugetwinkel, incasso, duurwaarder, instantie, hulp, schuldsanering, huur, zorgverzekering
Artikel geschreven door: MarcelBruin.
Publicatie datum: 2012-07-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving