aanmeld knop
dot

Onderhoud van kunststof kozijnen

Kunststof dakkapel.jpg
Misschien overweeg je om over te stappen op kunststof kozijnen. Want dat verven van die houten kozijnen begint je nu wel danig de keel uit te hangen. Maar hoe zit dat eigenlijk met kunststof kozijnen, vraag je je af. Hebben die nog speciaal onderhoud nodig?
KlussenKlussen

Laten we maar meteen met het goede nieuws beginnen: kunststof kozijnen gaan (bijna) een leven lang mee en hebben maar heel weinig onderhoud nodig. Maar net als met alles geldt: als je er een beetje goed voor zorgt, blijven ze veel langer mooi! Kunststof kozijnen kunnen namelijk wel verkleuren als je ze niet goed onderhoud.

 

Vieze kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen trekken weinig vuil en vocht aan, maar worden uiteraard na verloop van tijd wel wat viezer. Afhankelijk van de kleur die je hebt gekozen zal dit vuil in meerdere of in mindere mate opvallen. Ook speelt de omgeving een rol. Woon je aan een doorgaande weg, dan zullen de kozijnen eerder vuil zijn van roet- en fijnstofdeeltjes van het passerende verkeer. Maar ja, in zo'n geval moet je ook regelmatig je ramen wassen als je naar buiten wilt blijven kijken.

 

Ramen wassen, kunststof kozijnen wassen

Regelmatig die ramen wassen is trouwens een goed idee. Dan pak je die kunststof kozijnen gewoon even mee, want meer dan een sopje hebben ze eigenlijk niet nodig. Gebruik zeker geen agressieve schoonmaakmiddelen of schuurmiddelen.

 

Kozijnen behandelen

Kun je dan verder niets doen om de kozijnen mooi te houden? Jazeker, je zou ze kunnen behandelen met speciaal was. Vraag je kozijnenleverancier hierom. Je kunt het ook in een bouwmaterialenhandel verkrijgen. Daarnaast kun je, om je ramen in goede conditie te houden, de raamrubbers invetten en de scharnieren smeren met wat speciale olie.

 

Spaar geld en tijd uit

Dat is alles? Inderdaad, dat is alles. Kunststof kozijnen van de huidige generatie zijn heel stevig en werken niet. Het materiaal wordt na verloop van tijd niet slapper en ook de verfpot kan in de kast blijven staan! Dat bespaart dus niet alleen veel geld, maar ook veel tijd.


Tags: kunststof kozijnen, onderhoud, schoonmaken, levensduur
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: Doyoucopy.
Publicatie datum: 2014-03-12
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving