aanmeld knop
dot

Mexicaanse bruinebonensoep met cajun en paprika

groenten.jpg
Van oudsher eigenlijk een Nederlands recept, dat veel in de wintermaanden wordt gegeten. In Mexico is dit gerecht veel scherper en hartiger, door het gebruik van kruiden, paprika`s en pepertjes. De bruine boon is eigenlijk geen groente groente maar een peulvrucht - rijk aan calcium en ijzer - dus zeer gezond.

Benodigde ingredienten:

  • Uien
  • knoflook
  • paprika`s - (rood, groen en geel)
  • tomaten
  • Bruine bonen - Hollandsche bruine bonen gekookt van Hak (465 uitlekgewicht)
  • Bouillonblokjes - rund
  • Cajun-poeder
  • Peper en zout
  • Margarine
  • Varkensvlees of rundvlees
  • rookworst
  • Water

 

Benodigde hoeveelheden - voor 4 - 6 porties.

  • 3 a 4 Uien 
  • 1 Teentje knoflook
  • 3 Paprika`s - rood - geel - en groen
  • 2 Middelgrote tomaten 
  • 2 Potten Hollandsche bruine bonen van Hak - uitlekgewicht 465 gram
  • 2 Runder bouillonblokjes
  • 2 theelepels Cajun-poeder (ongezouten)
  • 1 theelepel peper - afgestreken
  • 125 gram margarine
  • 600 gram varkenscarbonade of soepenvlees van het rund
  • 1 rookworst - Unox of Hema
  • peper en zout
  • warm water

Voorbereidingen

  • Allereerst de handen goed wassen
  • het vlees onder koud water afspoelen om eventuele beensplinters te verwijderen
  • met keukenpapier droogdeppen en in kleine brokken snijden. Bij gebruik van soepenvlees met been, kan het vlees van het been worden gesneden.
  • De uien en knoflook versnipperen.
  • Paprika`s wassen, ontkernen en in kleine repen snijden.
  • Tomaten wassen en in kleine stukken snijden.

Bereiding

  • Grote ruime pan op het vuur zetten en hierin
  • de margarine smelten.
  • Het vlees in de margarine dichtschroeien
  • De gesnipperde uien en knoflook toevoegen en meefruiten tot de uien glazig beginnen te worden.
  • De gesneden paprika en de stukken tomaat toevoegen en even zachtjes laten meebakken
  • Met heet water afblussen en de bouillonblokjes toevoegen.
  • Cajun en peper erbij doen
  • Alles verder laten koken tot het vlees gaar en zacht is.
  • De rookworst kan nu in het mengsel worden verwarmd of gekookt.
  • Zodra het vlees gaar en zacht is, het vlees, de beenderen en de rookworst met een spaan eruit halen
  • Het vlees en de rookworst warm houden
  • De voorgekookte bruine bonen aan het geheel toevoegen en kort laten doorkoken
  • Met een blender of pureerstaf de bruine bonen - groenten mengsel pureren
  • Het warme vlees en de in stukken gesneden worst erbij doen en klaar is een smakelijk gerecht

Geserveerd met stokbrood of witte rijst heeft men nu een hele lekkere maaltijd


Tags: mexicaanse bruinebonensoep soep bruine bonensope recept
Artikel geschreven door: Sutikno.
Publicatie datum: 2014-03-13
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving