aanmeld knop
dot

Besparen op autokosten

auto oud.jpg
De auto is één van de grootste kostenposten en daar kun je vrij veel op besparen. Je kunt kiezen voor een kleinere of tweedehands auto, maar je kunt ook je rijstijl wat aanpassen en zo honderden euro’s per jaar besparen.
GamesGames

Wie echt geld wil besparen op autokosten kiest voor een kleine en energiezuinige auto. En dan nog het liefst tweedehands. De autokosten voor een kleine auto zijn namelijk veel lager dan die van een middenklasser.

 

Afschrijving

De grootste besparing zit in de lagere afschrijving. Bij nieuwe auto’s schrijf je het eerste jaar zomaar 25% af en bij grote auto’s ligt dit percentage hoger dan bij kleine auto’s. Belangrijker is dat de aanschafprijs van auto’s uit de mini klasse veel lager is waardoor de afschrijving ook lager is. Met een kleine auto bespaar je dan zomaar 1.700 euro per jaar op afschrijving.

 

Kleine auto, zuiniger

Daar komt bij dat kleine auto’s ook een stuk zuiniger zijn. Het brandstofverbruik is minder waardoor je zo’n 300 euro per jaar bespaart ten opzichte van een middenklasser.

 

Autoverzekering

Op de autoverzekering en de motorrijtuigenbelasting kun je ook veel besparen door voor een kleinere auto te kiezen. Het is goedkoper te verzekeren en de belasting is lager. Uit onderzoek kwam een voordeel van ruim 600 euro naar voren.

 

Tweedehands auto

Kies je een tweedehands auto in plaats van een nieuwe dan bespaar je ook tot 2.500 euro, vooral door een lagere afschrijving. Maar je hoeft niet perse je auto in te ruilen om te besparen op autokosten.

 

Bandenspanning

Door de banden goed op spanning te houden en dit regelmatig te controleren bespaar je 5% op benzine. Waarschijnlijk al wel bekend, maar tanken bij onbemande pompen is zo’n 6 cent per liter goedkoper dan tanken langs de snelweg.

 

Besparen op onderhoudskosten

Je moet niet besparen op onderhoud, maar wel op de onderhoudskosten. Dealers zijn in de regel een stuk duurder dan vak garages om de hoek. Zeker als je auto uit de garantie is, kan het de moeite waard zijn om te shoppen voor een onderhoud. Voor een grote beurt kan dit honderden euro’s schelen. Of kies voor een keten als Kwik-fit waar je ook goedkoop APK’s kan laten uitvoeren.


Tags: besparen, auto
Artikel geschreven door: Jasper.
Publicatie datum: 2014-03-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving