aanmeld knop
dot

Minder bedrijven in bouwsector failliet

dreamshuisje.jpg
De laatste jaren gaat het minder goed met de economie omdat we in een economische crisis zitten, wat inhoudt dat consumenten minder uitgeven en bedrijven investeringen uitstellen. Uiteindelijk leidt dat tot minder vraag in bepaalde markten en dan zullen er bedrijven failliet gaan. Zo kregen bouwbedrijven bijvoorbeeld minder aanvragen voor opdrachten binnen.

Als we de laatste cijfers mogen geloven, is het vooruitzicht voor deze sector relatief goed. Onderzoek van Faillissementsdossier.nl toont aan dat er steeds minder bouwbedrijven hun faillissement hoefden aan te vragen. In de eerste twee maanden van 2014 is het aantal ondernemingen dat bankroet ging met meer dan een derde verminderd.

 

Economie en bouwsector

Zo gingen er in januari en februari ‘slechts’ 215 bedrijven in de bouwsector failliet. Dat waren er vorig jaar een stuk meer want toen kwam het aantal uit op 324. Het Economisch Instituut voor de Bouw (EIB) stelt dat we niet te optimistisch moeten zijn. Volgens directeur Taco van Hoek zijn er inderdaad minder faillissementen maar zijn andere factoren nog relatief slecht.

 

Omzet en productie

De productie, omzet en de winsten van bouwbedrijven nemen nog steeds verder af. Er komen nog steeds minder opdrachten binnen dan voorheen wat minder omzet tot gevolg heeft. Daardoor moeten en kunnen de ondernemingen ook minder materiaal zoals een deurdranger, bouwstenen, hout en andere benodigdheden aanschaffen.

 

Economische graadmeter

Deskundigen zien de bouwsector als een economische graadmeter die van belang is. Cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maken duidelijk dat de omzet in het vierde kwartaal van 2013 bijna met 1 procent toenam. Dat was de eerste stijging sinds het laatste kwartaal van 2011.

 

Minder bedrijven failliet

Over het algemeen, dus het totaal van alle bedrijven, was er tevens een afname te zien. Vorig jaar gingen er in de eerste twee maanden 2298 bedrijven failliet. Dit jaar waren er maar 1879 bedrijven die bankroet gingen.


Tags: bouwbedrijven, bouw, faillissementen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: WPlugers.
Publicatie datum: 2014-03-14
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving