aanmeld knop
dot

Inbraak voorkomen, tips

huisje.jpg
Veel mensen zijn van mening dat de polities met bepaalde aangiftes te weinig doet en dat er maar weinig ‘boeven’ gevangen worden. Het blijkt dat er vorig jaar echter een stuk minder misdrijven zijn gepleegd dan in 2012 en bovendien is de pakkans groter geworden. Onder meer voor misdrijven zoals geweldszaken, overvallen, woninginbraken en straatroven werden meer criminelen aangepakt.

Gerard Bouman, korpschef bij de Nationale politie, is zeer te spreken over de resultaten die het afgelopen jaar door zijn ‘team’ zijn behaald. Hij vindt dat de politie goede zaken heeft gedaan ondanks dat er een ingrijpende reorganisatie plaatsvond. Er werd voornamelijk extra aandacht besteed aan zaken die voor burgers ‘bijzonder ingrijpend zijn’ zoals inbraken en overvallen.

 

Inbraakbeveiliging

Hoewel mensen zelf verantwoordelijk zijn voor een goede inbraakbeveiliging moet de politie ook de veiligheid waarborgen door een redelijke pakkans te bieden. Zo heeft men bijvoorbeeld een persoonsgerichte aanpak van daders en wordt er beter samengewerkt met de reclassering. Locaties die vaak doelwit zijn van dit soort criminaliteit worden extra scherp in de gaten gehouden. Om uw huis goed te beveiligen tegen inbraak heeft u zelf zorg te dragen voor onder andere:

  • goed hang en sluitwerk
  • eventueel alarm/camera (bijvoorbeeld bij een bedrijf)
  • verlichting

Goede aanpak

De recentelijke cijfers van de Nationale politie geven aan dat de nieuwe aanpak zeker werkt. In 2013 werden er 92.285 geweldszaken (7 procent minder) en 7017 straatroven (12 procent minder) gepleegd. Het aantal woninginbraken nam met 12 procent af, terwijl het aantal overvallen met 18 procent daalde tot 1633. In 34 procent van de gevallen werden de daders achterhaald door de politie.

 

Minder inbraken?

Op basis van eerdere ervaring kan de politie zeggen dat er dit jaar nog eens 10 procent van de overvallen van afgelopen jaar worden opgelost. Een samenwerking met de reclassering moet ervoor zorgen dat criminelen minder snel in herhaling vallen. Het dalende aantal overvallen wordt bijvoorbeeld mede veroorzaakt doordat deze criminelen nog vastzitten.


Tags: politie, misdrijven, criminelen, inbraken

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: .
Publicatie datum: 2014-03-15
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving