aanmeld knop
dot

Spotgoedkope dakkapellen

dreamshuisje.jpg
In 2008 is de economische crisis ingetreden, logischerwijs is bijna geen enkele branche gespaard gebleven, dus ook de dakkapelbranche niet. In de meeste branches zijn de prijzen gedaald, hebben bedrijven faillissement moet aanvragen en zijn de sterk, hetzij slimme bedrijven overgebleven. In de dakkapelbranche is het aantal nieuwe bedrijven echter alleen maar toegenomen. Dat zou betiteld kunnen worden als positief, maar in het geval van de dakkapelbranche niet.
KlussenKlussen

Steeds meer dakkapel specialisten

De bouwsector in zijn geheel biedt momenteel te weinig arbeidsplaatsen om iedereen te voorzien van een baan. Sommige bouwvakkers kiezen voor een andere branche, andere maken dankbaar gebruik van het Nederlandse sociale stelsel en weer anderen beginnen als ZZP’ers of als dakkapel specialist.

 

Dakkapespecialisten

Er zijn twee groepen nieuwe dakkapel specialisten. De eerste groep gaat mee met de bestaande meute en probeert haar dakkapellen aan de man te brengen door een goed verhaal op tafel te leggen, kwaliteit te leveren en niet te veel te stunten met de prijzen. De tweede groep heeft geen goed verhaal, maar gladde praatjes en levert onwaardige dakkapellen tegen extreem lage dakkapel prijzen. Helaas heeft dat een negatieve invloed op de dakkapelbranche.

 

Extreem lage prijzen

Tegenwoordig kijken veel consumenten bij de aanschaf van een dakkapel alleen naar de kosten en niet naar de kwaliteit. Hierdoor stijgt het marktaandeel van de zogenaamde low budget dakkapel specialisten. Het directe gevolg is, dat erkende dakkapel specialisten hun prijzen moeten verlagen om enigszins competitief te blijven. Helaas kan niet iedere dakkapel specialist dit eeuwig blijven bolwerken en een faillissement onafwendbaar wordt.

 

Prijs dakkapel

Dakkapellen van 3 meter kosten in 2008 nog 4500 tot 5000 euro, in 2008 kan een dakkapel met dergelijke afmetingen al worden gekocht voor 3000 euro. De kleine zelfstandigheden kunnen deze dakkapel prijzen niet alleen hanteren vanwege de mindere kwaliteit die zij leveren, maar ook door de lage overheadkosten. Zij hebben vaak geen kolossaal bedrijfspand dat zij moeten bekostigen en hebben geen hoge personeelskosten.

 

De minpunten

Het is voor de consument niet erg dat de prijzen dalen, maar wel als dat ten koste gaat van de kwaliteit, dat garanties geen waarde meer hebben, vanwege eventuele faillissementen en dat steeds meer bouwvakkers werkloos worden.

 

Overigens kan op steeds meer websites een vergelijking worden gemaakt tussen dakkapel specialisten en er zijn enkele website die overdrijven. Vroeger kon tot 30 procent worden bespaard door dakkapel specialisten met elkaar te vergelijken, volgens sommige websites is dat nu al 50 procent. Deze zogenaamde vergelijkingssites zorgen er mede voor dat de dakkapelbranche aftakelt en zouden eens vraagtekens moeten zetten bij hun eigen beleid.


Tags: dakkapel, dakkapellen, dakkapel specialisten, dakkapel prijzen
Bronnen: dakkapel-web.nl
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: Lisanne.
Publicatie datum: 2014-03-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving