aanmeld knop
dot

Adverteren op online radio

MI0003407761.jpeg
Adverteren op online radio zorgt voor veel voordelen ten opzichte van de oude media. Wat zijn nou precies deze voordelen en hoe kunnen ze worden gebruikt om gerichter te adverteren? In deze tekst wordt het uiteengezet en ook wat men kan verwachten de komende jaren.

In Nederland luistert ongeveer 15% van de mensen naar online radio, echter zijn alle marketingactiviteiten nog gericht op de traditionele radio stations. Hoog tijd om hier verandering in te brengen moet men hebben gedacht. Sinds kort bestaat er namelijk een gezamenlijk inkoopcollectief die volledig op online radio is gericht.

 

Online radio luisteren

Met online radio zijn veel meer mogelijkheden om de resultaten te meten dan met de traditionele radio. Men kan namelijk precies meten hoeveel luisteraars er waren en hoeveel mensen er later hebben gezocht op het onderwerp. Door middel van cookies kan men de luisteraar precies volgen en zien of er een transactie volgt op de reclame. Dit is dus veel preciezer dan met traditionele radio. Hierdoor kan men precies bepalen wat men gaat betalen voor de marketingcampagne.

 

Reclame via radio, effectief

Ook zijn de effecten van deze reclame zichtbaar, na onderzoek is gebleken dat de effecten van deze reclame hoger zijn dan via de traditionele radio. Verder zijn er met internetradio en internet reclame veel meer mogelijkheden, zo kan men geo-targeting gebruiken bij het aanbieden van reclame. Zo krijgt iemand in Groningen andere reclames te horen dan iemand uit de Randstad. Verder kan men luisteraars die naar radio luisteren andere reclames laten horen dan mensen die er niet zo vaak naar luisteren. Dit doet men om irritatie te voorkomen omdat iemand een reclame te vaak hoort.

 

Radio luisteren Nederland

Er zijn zeer veel mogelijkheden mogelijk maar er zal nog veel moeten gebeuren voordat dit allemaal op grote schaal kan worden toegepast. Op dit moment is geo-targeting nog niet mogelijk en de klanten verschillende reclames laten horen ook nog niet. Echter komt dit er op de korte termijn wel aan en zijn er dus veel mogelijkheden. Gouden tijden dus voor radio luisteren Nederland.


Tags: online radio luisteren, radioguide.fm, internet radio,
Artikel geschreven door: e-conomy.
Publicatie datum: 2014-03-19
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving