aanmeld knop
dot

Hoe kan ik online inchecken bij KLM?

Pilotenkoffer SILVANA-1.jpg
De reden dat passagiers online inchecken is omdat het tijd scheelt op het vliegveld of dat je minder lang op de vlucht hoeft te wachten. Het kan namelijk voorkomen dat je enkele uren vooraf aanwezig moet zijn om in te checken. Wanneer je dit online doet, is dit niet langer een vereiste. Het blijkt echter nog niet zo eenvoudig om deze handeling goed te volbrengen.

Daarom schrijven we een artikel over dit onderwerp bij KLM om je op weg te helpen zodat je met een gerust hart je koffer digitaal kunt inchecken. Hoe ga je te werk?

  • Log in op de website van KLM door middel van een ticketnummer of de boekingscode in combinatie met het vluchtnummer. Of gebruik simpelweg een e-mailadres en een wachtwoord om in te kunnen loggen.
  • Daarna moet je de juiste gegevens kiezen zoals de vluchten en eventueel medepassagiers die je ook wilt inchecken. Dat scheelt werk voor de personen die ook met je meereizen. Het is mogelijk om gebruik te maken van meer mogelijkheden zoals kiezen voor een (extra luxe) stoel.  Of Bestel een à la carte maaltijd voor internationale KLM-vluchten vanuit Amsterdam.

Overbagagetarief

KLM biedt verder de mogelijkheid om van extra korting (20%) profiteren op het overbagagetarief. Dit is handig voor klanten die extra bagage van Tumi willen meenemen en inchecken. Bij reizen die voor een langere periode worden gedaan, zijn extra koffers wel eens benodigd.


Hoe nu verder?

Als de juiste gegevens zijn ingevoerd, kun je de instapkaart afdrukken. Het printen kan ook door een medereiziger gedaan worden want je kunt het document delen via e-mail.

 

Elektronische instapkaart

Gebruikmaken van een elektronische instapkaart is wellicht nog handiger. Op veel bestemmingen is het mogelijk om via een smartphone of PDA in te checken.

 

SMS

De vluchtgegevens en barcode worden dan in een SMS toegestuurd. In sommige gevallen komt het voor dat de instapkaart niet beschikbaar is. Het is dan de bedoeling dat je een incheckbevestiging print, die je op de luchthaven voor een instapkaart kunt inwisselen.


Tags: koffer, KLM, online inchecken
Artikel geschreven door: .
Publicatie datum: 2014-03-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving