aanmeld knop
dot

Fauja Singh, wie is deze oudste fakkeldrager?

FaujaSingh.jpg
Fauja Singh is op 27 juli 2012 101 jaar, en de oudste fakkeldrager van de Olympische spelen. Hij is zelf marathonloper. Fauja Singh is wellicht de meest opvallende fakkeldragers van de Olympische spelen. Singh is op zijn 101ste levensjaar zelf nog steeds marathonloper. 101 Jaar worden is op zich al wonderbaarlijk, maar dan ook nog marathons lopen?

Fauja Singh werd in 1911 geboren in Punjab. Hij begon pas op 86-jarige leeftijd met hardlopen, en al spoedig met het lopen van een marathon. Dit beviel hem zo goed dat hij er sindsdien mee doorgegaan is. Hij loopt marathons om verveling tegen te gaan. Gezien zijn hoge leeftijd brak hij verschillende records. Hij liep:

  • 2 marathons in Canada
  • 6 marathons in London, waarvan de marathon in april 2012 in 7 uur en 49 minuten
  • 2 marathons in New York
  • Fauja Singh, Olympische spelen

Fauja Singh droeg in 2012 niet voor de eerste keer de fakkel. Ook in Athene 2004, droeg hij de fakkel. Toen was hij al een bezienswaardigheid. Wie kon bevroeden dat Fauja de fakkel ook in 2012 zou dragen? Toch is het zo. Daarom heeft Singh het plan om ook in 2016 weer van de partij te zijn bij de Olympische spelen. Fauja zal dan 105 jaar oud zijn.

 

 

Sikhs in the City

Sikhs in the city is een groep bejaarde Sikhs, van vier personen. Fauja Singh is de oudste van de groep. De ploeg van 4 hardlopers rent regelmatig lange afstanden in groepsverband. Ook bij de fakkeltocht van Fauja Singh, rennen ze mee en moedigen ze hem aan. Ze dragen gele shirtjes met zijn rennende figuur erop.

 

Fauja Singh, levenswijze

Fauja Singh leeft gezond. Hij beweegt veel, eet vegetarisch, vermijdt stress en stimuleert zichzelf om positief te denken. Ook drinkt hij dagelijks thee met gember of water.

 


Tags: Fauja Singh, fakkeldrager, olympische spelen 2012, oudste fakkeldrager, sikhs in the city, Londen
Artikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2012-07-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving