aanmeld knop
dot

Toekomst ziet er voorspoedig uit voor Lego

zakelijk.jpg
De Deense speelgoedfabrikant heeft haar jaarcijfers over het afgelopen jaar nog niet naar buiten gebracht maar de eerder verschenen berichten doen een positief beeld vormen. Het bedrijf heeft niet alleen een goede bekendheid maar boekt enorme sprongen in omzet. Een sterk toenemende vraag naar meisjesspeelgoed zorgde bijvoorbeeld voor een recordwinst in 2012.

Wereldwijd zijn er een aantal grote spelers in de branche maar Lego mag zich binnen Europa de grootste noemen. In 2012 konden aandeelhouders een feestje bouwen, want toen boekte de onderneming ruim een derde meer winst. De winst nam toe tot een recordniveau van 5,61 miljard kroon of omgerekend 752 miljoen euro. Hun omzet nam met een kwart toe tot 23,4 miljard kroon.


Lego Friends

Topman Jørgen Vig Knudstorp vertelt dat er bijna niet voldaan kon worden aan de vraag naar het speelgoed van meisjes Lego Friends. Het bedrijf heeft de productie al verdubbeld maar kan alsnog maar net aan de vraag naar het speelgoed voldoen. De nieuwe speelgoedlijn werd in 2012 geïntroduceerd en wordt door Knudstorp het belangrijkste nieuwste product sinds 10 jaar genoemd.


Lego verslaat concurrent Hasbro

Ook in de eerste helft van 2013 bleef de omzet van de Deense fabrikant doorgroeien wat er in resulteerde dat de Amerikaanse concurrent Hasbro op omzetniveau werd ingehaald.

 

Speelgoed online

Lego kan zich hierdoor het op één na grootste speelgoed online bedrijf van de wereld noemen. Vorig jaar werd er in de eerste twee kwartalen een omzet van 1,2 miljard euro geboekt. Dat is 13 procent meer dan een jaar eerder.

 

Star Wars en Transformers

Hasbro, onder meer verantwoordelijk voor de productie van Star Wars en Transformers, noteerde binnen deze periode een omzet van omgerekend 1 miljard euro. Het Amerikaanse Mattel blijft met 1,6 miljard euro nog steeds de grootste.

 


Tags: lego, hasbro, speelgoed
Artikel geschreven door: .
Publicatie datum: 2014-03-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving