aanmeld knop
dot

Het behandelen van een (sport)blessure

beweging.jpg
Te fanatiek of overmatig sporten kan ervoor zorgen dat spieren en gewrichten overbelast raken. Overbelasting kan vervolgens voor een (sport)blessure zorgen. Vooral bij sporten zoals voetbal, hockey, tennis en anderen komen deze pijntjes regelmatig voor. Daarom zijn er ook verschillende behandelingen om een blessure minder pijn te laten doen of te verhelpen.

Ondanks dat er veel verschillende plekken zijn waar een blessure kan voorkomen, zijn er toch een aantal gelijkenissen. Zo reageren kramp en spierpijn goed op warmte, zoals een warme douche, terwijl de kwetsuren goed te behandelen zijn met kou, zoals afkoelen met koud water of eventueel door de fysiotherapeut met een ijspack. Daarnaast is het geven van rust ook aan te raden voor het gekwetste lichaamsdeel.

 

Blessure?

Als je een blessure hebt opgelopen kan je overleggen met de huisarts en/of fysiotherapeut. In elke grote stad kan je geholpen worden door een fysiotherapeut.

 

Fysiotherapie Breda

Woonachtig in Breda of in die regio? Je hoeft niet direct een afspraak te maken bij fysiotherapie Breda maar kijk eerst of je zelf een en ander kan behandelen. Hoe?

  • Om een zwelling tegen te gaan kan je bijvoorbeeld koelen met koud water of ijskompressen.
  • Doe dit dan meerdere keren per dag voor zo’n 10 tot 15 minuten. Hieronder schrijven we enkele dingen die je kunt doen als je een blessure hebt.

Coldpack
Hierboven gaven we al twee mogelijkheden om een blessure te koelen maar een coldpack is ook een goede optie. Hierdoor wordt het gewricht bij verzwikking/verstuiking gekoeld en zal de kou de pijn en zwelling verminderen. Het nadeel is dat een coldpack maar één keer gebruikt kan worden. Je kunt het zakje dat bestaat uit kristallen en oplosmiddel daarom maar 30 minuten ijskoud gebruiken.

 

Massage

Om een blessure te voorkomen kun je naast een warming-up en een cooling-down ook een massage toepassen. Het voelt prettig aan voor de spieren maar is niet noodzakelijk. Door sommigen wordt het als een trend bestempeld die niet de warming-up oefeningen mag vervangen.


Waarom zou je thuis trainen?
Welk effect heeft beweging op onze gezondheid?
Wil jij ook genieten op tennisreis? Vraag een gratis brochure aan
Zelfverdediging voor kinderen


Tags: Sportblessure, behandeling, fysio
Artikel geschreven door: WPlugers.
Publicatie datum: 2014-03-20
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving