aanmeld knop
dot

Zaantheater is het beste theater van 2013

item_image_3571.jpg
Ondanks dat theatervoorstellingen door jongeren vaak als ouderwets worden bestempeld, zijn de optredens nog steeds zeer populair. Een theater biedt niet alleen plek voor een klassiek toneelstuk maar kan ook het podium voor een cabaretier zijn.

Vooral bekendere namen zoals Najib Amhali, Hans Teeuwen en anderen worden goed bekeken door het publiek.

 

Theater van het jaar

Jaarlijks wordt er ook een prijs uitgereikt voor het beste theater. Het Zaantheater dat is gevestigd in Zaandam werd recentelijk uitgeroepen tot beste locatie van 2013.

 

VVTP

De ‘Theater van het Jaar-prijs’ werd uitgereikt door de Vereniging Van Vrije Theaterproducenten (VVTP) tijdens het jaarlijkse congres in het Beatrixtheater in Utrecht.


Genomineerden 2013

Er waren zes anderen genomineerd maar directeur Piet de Koning van het Zaantheater gaf ze het nakijken.

  • Zaantheater
  • Parktheater in Eindhoven
  • De Haarlemse Schouwburg
  • Amphion Theater Doetinchem

Het Zaantheater en het theater Amphion in Doetinchem, maakten kans op de prijs. Het theater in Zaandam zou zich echter door enorme gastvrijheid kenmerken, aldus de jury. Vandaar dat dit theater tot winnaar 2013 werd uitgeroepen.

 

Zaandam heeft het goed voor elkaar

De jury was ook erg te spreken over de marketing- en publiciteitsafdeling, terwijl de programmering ook “zeer gebalanceerd” werd genoemd. Ook is de staat van de technische faciliteiten een pluspunt. Het theater komt continue met nieuwe initiatieven om in te spelen op de ontwikkelingen in de markt. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van nieuwe series of zakelijk theater.

Jaarlijks wordt de prijs uitgereikt door het VVTP om theaters te stimuleren zodat ze goed hun best doen om voorstellingen in de theaters te verkopen en tot zijn recht te laten komen. Voorzitter Erwin van Lambaart voegt daaraan toe dat inzet voor producenten die werken zonder enige vorm van subsidie, zoals “ons”, echt essentieel is.


Tags: theater, beste theater, zaantheater
Artikel geschreven door: .
Publicatie datum: 2014-03-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving