aanmeld knop
dot

Hoe val ik af? Beste tips

weegschaal.jpg
Afvallen is de wens van steeds meer mensen. Het liefst snel afvallen, maar dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan. Als je 5 kilo of 10 kilo wilt afvallen, hoe lukt het je dan het snelste? Afvallen is een natuurlijk proces, net als aankomen. Volg de tips op en val af.

Voordat je af gaat vallen bereken je eerst je BMI. Alleen als je echt te zwaar bent is het zinvol om af te vallen. Als je slechts 5 kilo af hoeft te vallen is dit niet heel  erg moeilijk. Hoe meer je af moet vallen hoe moeilijker dat is. En het eraf houden is nog het allermoeilijkste. Dat komt omdat ons lichaam zijn best doet om aan te komen. Dat is de natuur. Ons lichaam doet niet zijn best om snel af te vallen.

 

Snel afvallen

Mensen die in de natuur leven zijn het grootste deel van hun dagen bezig voedsel te zoeken, te vangen en te bereiden. Daarin verschillen wij niet van andere dieren. Kijk maar eens uit je raam naar de vogels of insecten. het zal je opvallen dat ze heel vaak bezig zijn met zoeken naar voedsel. Omdat wij alle voedsel in overvloed hebben is dikker worden dan meestal ook niet zo moeilijk. En hoe ouder je wordt hoe makkelijker je meestal aankomt. Er zijn wel mensen die kunnen eten wat ze willen maar zo snel energie verbranden dat ze toch niet aankomen, maar die zijn sterk in de minderheid. De meeste mensen komen snel aan. Maar hoe val je snel af? Officiële pillen om af te vallen zijn er nauwelijks, omdat de meesten niet wetenschappelijk bewezen zijn of verboden werden weens teveel gezondheidsrisico's. 

 

Tips

Om snel af te vallen heb je ten eerste je gezonde verstand nodig. Snel afvallen is over het algemeen niet gezond en maar kort vol te houden. Daarna komt je gewicht er weer aan. Dat komt omdat ons lichaam niet gemaakt is om af te vallen, het is gemaakt om aan te komen. Bij voldoende verbranding (inspanning) word je niet dik maar krijg je een mooi gespierd lichaam wat geen overgewicht heeft en ook niet te mager is. Daarom is snel afvallen eigenlijk af te raden maar als je het toch wilt volgen hier enkele tips die zeker werken:

 • Geen lichaamsbeweging: eet gedurende maximaal 1 week niet meer dan 1000 kcal per dag verdeeld over 6 porties (of meer). Drink twee liter vocht, zoals water, thee, vers vruchtensap
 • Wel lichaamsbeweging: eet gedurende maximaal 1 week niet meer dan 1300 kcal per dag verdeeld over 6 porties (of meer). drink minimaal twee liter vocht, zoals water, thee, vers vruchtensap. Uitgegaan van minimaal 45 minuten lichaamsbeweging

Als je op die manier een week eet zal je ongeveer 3 a 4 kilo afvallen in een week. Dit is fors en lukt alleen de eerste week. Je eten moet bestaan uit:

 • groentes (knabbel wortels, komkommer, gewokte broccoli/bloemkool/wolkgroentes/Champions, etc
 • fruit (eet aardbeien en meloen (dit bevat weinig kcal), appels, peer en druiven (peer en d ruif en banaan bevat in verhouding veel kcal dus niet meer dan 1 per dag), sinaasappel, mango, enzovoorts
 • mager vlees (land of zeevlees) 100 gram per dag zoals vette vis of witte vis (ongepaneerde soorten) of witte kip delen zoals kipfilet (geen kippenvel)
 • Volkorenbrood/zilvervliesrijst/aardappel in de schil gekookt (met mate)
 • Zuivel zoals kaas/yoghurt
 • Wees matig met suiker en zout en zoetstof

Bij honger

Ongelooflijke trek in iets lekker? Los dit op dit eerst een glas water te drinken en daarna iets te weten wat gezond is. Tips voor tussendoortjes:

 • 5 Geraspte worteltjes met een klein beetje azijn aangemaakt
 • 1 Geraspte komkommer met een rauwe ui in snippertjes en wat azijn en zoetstof er doorheen scheppen
 • 1 Appel wassen en met schil en al in blokjes snijden, de blokjes door een schaaltje yoghurt scheppen, eventueel zoetstof toevoegen
 • Halve meloen
 • Glas water met citroensap kan de honger doen stillen

Af blijven vallen

Als je na die week af wit blijven vallen is er meer voor nodig om dit succesvol te laten verlopen. Besef dat veel afvallen echt erg moeilijk is omdat je lichaam juist zijn best doet om niet af te vallen. Dat is nou eenmaal de natuur. Als je af wilt blijven vallen ga dan als volgt te werk:

eet gezond (vers fruit, verse groentes en mager vlees maar vette vis)

Eet voldoende kcal om je lichaam 'wijs te maken' dat er geen schaarste is, dus regelmatig kleine porties eten, maar alleen gezonde dingen

 • Verbied jezelf niet alles wat zogenaamd slecht is. Maar snack alleen als er een feestje is
 • Pas op met alcohol, dit bevat veel suiker
 • Snel vet in Keto verbranden is aan te raden
 • Eet gevarieerd en regelmatig, honger jezelf niet uit maar eet ook niet te veel
 • Bewegen is goed, zoals fietsen en wandelen en zwemmen
 • eenmaal per week op de weegschaal en vaker niet
 • als je 1 kilo per week afvalt is dat veel en niet weinig, want 1 kilo per dag is wel 52 kilo per jaar dus feitelijk enorm veel. Gelukkig hoeven de meeste mensen niet 52 kilo af te vallen. Maar besef dus wel dat 1 kilo per week afvallen best veel is. 3 Kilo per maand of 2 kilo per maand afvallen is echt al heel knap. Verwacht dus niet meer dan dat als je al een tijdje bezig bent met afvallen.
 • Als je zout hebt gegeten kan je zomaar en of twee kilo zwaarder lijken. Vocht is dan opgeslagen in je lichaam en je lichaam raakt dat pas kwijt als het zout weer wat is afgevoerd. Geen paniek dus. Met name als je al groot (dik) bent, komt het vaak voor dat je een paar kilo vocht vasthoudt na een te zoute maaltijd. Dit is geen vet en plas je binnen enkele dagen gezond eten weer snel uit.

Tags: afvallen, snelste, snel, dik, tips om snel af te vallen
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: SammyJo.
Publicatie datum: 2014-03-23
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving