aanmeld knop
dot

Wil jij Snel Afvallen? Ontdek De 4 Meest Gemaakte Fouten

Vet-verbranden.jpg
Wil jij snel en gezond afvallen? Dit is het belangrijk om te weten waar je wel en niet op hoeft te letten. Het is natuurlijk zonde als je moeite niet wordt beloond om dat overtollige vet te verbranden. Om gezond af te vallen moet je niet teveel maar ook niet te weinig eten. Als je te weinig eet stopt het afvallen zelfs, of het gaat steeds langzamer. Hoe kan je afvallen? Tips! In dit artikel zal ik de 5 meest gemaakte fouten bespreken, zodat jij gerichter aan de slag kan met snel en gezond afvallen.

1. Vetrijk voedsel vermijden 

We krijgen al vanaf de jaren ’50 te horen dat vetrijk eten ongezond is en je dik maakt, maar gelukkig komt langzamerhand de waarheid over vet binnen druppelen. Sommige vetten blijken juist erg gezond te zijn en niet te missen in een gezond voedingspatroon.

 

Ook blijkt dat veel vetarme producten vaak veel suikers bevatten. Deze suikers zorgen ervoor dat deze vetarme voeding nog steeds lekker smaakt. Maar suiker is een erg verslavende stof en zorgt er daardoor voor dat je vaak te veel eet. Vooral de suiker fructose is schadelijk voor ons lichaam, en dit is nou net de suikers die steeds meer wordt gebruikt door de voedingsindustrie.

 

Je kan dus gerust roomboter, avocado of noten eten als je bezig bent met afvallen, want dit zijn juist de gezonde vetten en zorgen eerder voor een verzadigingsgevoel.

 

2. Crashdieet

Met een crashdieet zul je ongetwijfeld snel afvallen op de korte termijn, maar het probleem hiermee is dat dit meestal maar tijdelijk is. Bij zulke diëten treed namelijk vaak het bekende jojo-effect op, waardoor je na het dieet weer snel op je oude gewicht zit.

 

Wat er namelijk gebeurt bij een crashdieet is dat je van de ene op de andere dag een nieuw voedingspatroon gaat aanhouden. Je lichaam zal dit snel in de gaten hebben en probeert deze tegenslag op te vangen door zoveel mogelijk energie vast te houden. Zo houd je lichaam een reserve voor onzekere tijden. Natuurlijk ga je bij het eten van te weinig calorieën overtollig vet verbranden, maar heb je eenmaal je gewenste gewicht behaald en je gaat vervolgens weer op dezelfde manier eten zoals je deed voor het crashdieet, dan denkt het lichaam niet gelijk dat er de komende tijd weer genoeg eten beschikbaar is.

 

Het lichaam blijft dus in de energiezuinige modus en zal dan ook zoveel mogelijk calorieën proberen vast te houden. Zo krijg je dus weer razendsnel je oude gewicht terug.Probeer daarom een gezond dieet te volgen met voeding rechtstreeks uit de natuur.

 

3. Afslankpillen

Tegenwoordig zijn er allerlei afslankpillen en dieetpillen te verkrijgen. Er verschijnen steeds weer nieuwere en effectievere pillen, met ook steeds mooiere beloftes. Helaas hebben veel van dit soort afslankproducten bijwerkingen en helpen ze maar tijdelijk.

 

Sterker nog, deze pillen werken je soms nog tegen ook, omdat ze vaak je stofwisseling verminderen. Ook wordt de verwachting geschept dat je bij het nemen van deze pillen niets meer aan je voedingspatroon hoeft te veranderen. Zo zullen deze pillen gaan gebruiken als compensatiemiddel voor hun slechte eetgedrag, wat er op neer komt dat hun voedingspatroon alleen maar slechter wordt.

 

4. Veel sporten

Sporten kan erg gezond zijn, want zo verlaag je de kans op hartziekten en beroertes, je spieren en botten worden sterker en je krijgt er meer energie door. Maar met sporten alleen red je het niet, in tegenstelling tot vaak wel wordt gedacht. 

 

Sporten zal je moeten zien als een hulpmiddel, maar niet als hèt middel. Je voeding blijft namelijk het allerbelangrijkste. Afvallen is eigenlijk 70% voeding en 30% sporten. Pak dus eerst je voedingspatroon aan als je snel wilt afvallen en kijk daarna hoe je sport kan inzitten om zo nog meer vet te verbranden.


Tags: gezond afvallen, snel afvallen, afvallen, vet verbranden, eetpatroon, dieet
Mooi en gezondMooi en gezondArtikel geschreven door: lauw8.
Publicatie datum: 2014-03-24
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving