aanmeld knop
dot

Major Lazer

Major Lazer.jpg
Major Lazer is een samenwerking tussen DJ/Producer Diplo (Wes Pentz) en DJ/Producer Switch (Dave Taylor. Beide werken mee aan albums van onder andere M.I.A en Santigold. Waarna ze besluiten een samenwerking aan te gaan, dit resulteert in Major Lazor. Hun debuut album nemen ze op in de Tuff Gong studio’s in Jamaica.

Major Lazer

 

Genre:

Electronic

Reggae

Styles:

Dancehall

Club/Dance

Ragga

Hiphop

Periode:

2000 – Heden

Bandleden:

Diplo

Switch

 

Biografie

  • Major Lazer is een samenwerking tussen DJ/Producer Diplo (Wes Pentz) en DJ/Producer Switch (Dave Taylor). Beiden werken mee aan albums van onder andere M.I.A en Santigold. Waarna ze besluiten een samenwerking aan te gaan, dit resulteert in Major Lazor. Hun debuut album nemen ze op in de Tuff Gong studio’s in Jamaica. Voor dit album “Guns Don’t Kill People… Lazers Do”. Werken ze samen met Dancehall artiesten als Vybz Cartel, Busy Signal, Mr. Vegas en Turbulence, maar ook met Santigold, Nina Sky en rapper Amanda Black. De Nederlandse DJ Afrojack werkt ook voor het album ook samen met het duo. Het album blijkt een succes en ontvangt dan ook lovende kritieken. Voor de videoclip van de eerste single “Hold The Line” werken ze samen met de regiseur/video illustrator Ferry Gouw, hiervoor ontvangen ze een MTV Video Award in de categorie Breakthrough Video.
  • Major Lazer werkt geregeld samen met andere artiesten. In 2010 brengen ze samen met La Roux de mixtape “Lazerproof” in eigen beheer uit. Deze wordt als gratis download aangeboden.
  • Ook voor hun EP “Lazers Never Die” uit 2010 werkt het duo samen met anderen artiesten, dit maal met o.a. Thom Yorke van Radiohead.
  • Eind 2011 besluiten Switch en Diplo uit elkaar te gaan vanwege een “verschil in  creatieve inzichten”
  • Momenteel is Major Lazer een solo project van Diplo. Voor de single “Get Free,”  die een notering in de Top 40 haalde, werkt hij samen met de Amerikaanse singer/songwriter Amber Coffman.

Tags: Major Lazer, Top 40, Thom Yorke, Muziek, Electronisch, Diplo, La Roux
Bronnen: http://www.myspace.com/majorlazer
Artikel geschreven door: JPDix.
Publicatie datum: 2012-07-27
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

TryOut - 2012-10-02 21:04:23  
Je schrijft echt goede artikelenReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving