aanmeld knop
dot

Wat is een vegetarier?

vlees.jpg
Een vegetariër is een mens of dier die geen vlees eet. Het gaat daarbij uiteraard om alle soorten vlees, dus een vegetariërs eet helemaal geen vlees van dieren. Als iemand dus wel vis eet, is hij of zij absoluut geen vegetariër en mag zichzelf ook geen vegetariër noemen. Een dier in de zee is immers evenveel waard als een dier op het land.

Soms lijkt er verwarring te bestaan over wat vegetariërs nou eigenlijk zijn. Dit artikel beperkt zich feitelijk tot mensen die vegetariërs zijn. Een vegetariër eet geen dieren. Steeds meer mensen noemen zichzelf vegetariër terwijl ze gewoon dieren eten. Het zijn semivegetariërs die vis of andere dieren uit water eten. Vreemd genoeg menen deze mensen dat ze geen vlees eten terwijl er meer dieren in zee leven dan op het land. Viseters leveren een even grote vervuiling aan de maatschappij als mensen die zee en landvlees eten. Ook wordt er enorm geleden onder zeedieren door de visvangst, dus een zinnig argument voor het eten van zeevlees is er niet te bedenken voor hen die menen vegetariër te zijn als ze geen landvlees eten.

 

Semivegetariërs

Het semi-vegetarisme lijkt slechts een vorm van decadentie die voortkomt uit onze welvaartsmaatschappij waar eten allang geen luxe product meer is, maar iets waar we bijna in omkomen. Er worden door mensen veel dieren gedood en gegeten. Een deel van de mensen wil dan een daad stellen tegenover dierenleed en tegenover het parasitisme van mensen in het algemeen.  Men wil dan vegetariër worden bij wijze van protest en mogelijk ook voor het gevoel zich niet meer verantwoordelijk te hoeven voelen voor het wangedrag van mensen jegens dieren. 'Vegetariër zijn' valt in de praktijk echter tegen omdat we overal verleid worden met producten waarin land of zeevlees verwerkt zit. Mensen hebben eiwitten nodig, en eieren en soja en overig voedsel wat proteïne bevat, is best lekker, maar gaat ook snel vervelen. Dan besluiten sommigen gewoon weer vlees te gaan eten maar beperken semivegetariërs zich tot zeevlees en noemt men zich toch vegetariër, om zichzelf te bedriegen. Dit klinkt niet zo aardig maar is natuurlijk wel de realiteit. Er is immers geen reden om aan te nemen dat een vis geen vlees zou bevatten, of sterker nog, dat een vis geen dier zou zijn.

 

Wat is vlees?

Vleessoorten zijn de eetbare delen van dieren, zoals bijvoorbeeld de eetbare delen van landdieren, zeedieren en vogels, reptielen en insecten, enzovoorts.

 

Wanneer ben je een vegetariër?

Een persoon die geen vlees eet, niet van land en niet van zeedieren, noch van gevogelte of eetbare delen van ander gedierte. Een vegetariër eet helemaal geen dieren en maakt geen uitzondering voor bepaalde diersoorten.

 

Wanneer ben je een semi vegetariër?

Als je wel vlees eet van bepaalde dieren, bijvoorbeeld wel van zeedieren, of wel van gevogelte, maar je beweert tegelijkertijd dat je vegetariër bent.

 

Is er verschil tussen vlees van vissen en landdieren?

Biologisch gezien niet. Het is allebei gewoon vlees van dieren. De smaak is wel anders, en de leefomgeving is natuurlijk anders. Vissen leven in water, landdieren op land en vogels kunnen vliegen. Het vlees van dieren bestaat echter gewoon uit vlees/proteïne.

 

Wanneer ben je wel een vegetariër?

Je bent een vegetariër als je geen vlees eet. Vegetariërs eten andere proteïnerijke producten zoals soja en eieren, om toch voldoende eiwitten binnen te krijgen, maar geen dieren. Vegetariërs kunnen wel producten van eten die afkomstig zijn van dieren, zoals eieren, melk, boter en kaas.


Tags: vegetarier, vis, vlees, semivegetariers, vegetariers
Artikel geschreven door: TryOut.
Publicatie datum: 2014-03-25
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving