aanmeld knop
dot

Frisse paprika-schotel

groenten.jpg
Opnieuw zullen vele mensen de komende weken met familie en vrienden de BBQ`s uit de schuur of garage halen om zijn allen in de tuin of op het balkon te BBQ-en. In Duitsland wordt dit grillen genoemd en is het waarschijnlijk net zo populair als in Nederland. Naast de vele vlees- en worstsoorten worden hier dan de aardappel-salade, bonen-salade en nudel-salade geserveerd samen met stokbrood en talloze dipsausen.

Natuurlijk mag een pittige paprikaschotel hier niet aan ontbreken. Wat is een lekker recept?

 

Frisse Paprikaschotel benodigde ingredienten:

  • Uien
  • Knoflook
  • Paprika`s (min. 3 stuks)
  • Champignons
  • Tomaten
  • Bouillon-blokjes
  • Oestersaus ( verrijgbaar in de indische winkel of toko )
  • Visolie ( verkrijgbaar in de indische winkel of toko )
  • Olie of margarine
  • Peper en zout

Benodigde hoeveelheden:

  • 3-4 Middelgrote uien
  •  1 Knoflookteentje
  •  3 Paprika`s - rood - groen -en geel
  •  3 Middelgrote tomaten
  •    1 Blikje/potje champignons - 280 gram uitlekgewicht   OF
  • 250 gram verse champignons 
  •    1 Bouillon-blokje (rund)
  • 3-4 Eetlepels Oestersaus
  • 3-4 Eetlepels visolie
  • 3-4 Eetlopels olie of 150 gram margarine
  •  Peper en zout om het af te smaken

Materiaal

  • Een diepe braadpan of wok
  • een snijplank
  • scherp mes
  • spatel

Voorbereiding en bereiding

  • Voordat men de groenten gaat snijden en met koken begint de groenten en de handen goed wassen.
  • De uien en knoflook schillen en snijden.
  • De paprika`s in kleine brokken snijden en hetzelfde met de champignons en de tomaten.
  • In een grote braadpan of wok de olie of margarine verhitten.
  • Zodra de olie heet is de gesnipperde uien en knoflook hieraan toevoegen - Uien en knoflook fruiten totdat deze glazig zijn.
  • Dan de champignons en de tomaten erbij doen en het geheel kort verder laten sudderen.
  • Nadat de champignons half gaar zijn, de gesneden paprika toevoegen - het geheel weer op temperatuur laten komen.
  • Ca. 1 liter water in een waterkoker opkoken - ca. 1/2 liter bij het groentemengsel in de pan gieten.
  • De bouillon- blokje, oestersaus en visolie al roerend aan het geheel toevoegen. Mocht het mengsel te droog worden wat warm water erbij gieten. Alles nog enige minuten goed door laten koken.
  • Met peper en heel voorzichtig met zout afsmaken en klaar is een lekker gerecht.

Opmerkingen:

Voor mensen, die streng vegetarisch eten kan men de hierboven genoemde kruiden vervangen :

  • Het runder bouillonblokje door een groente bouillonblokje
  • In plaats van visolie en oestersaus neemt men dan een volle eetlepel aan provencaalse kruiden
  • Met peper, zout en wat tomatenketchup kan het geheel dan weer op smaak worden gebracht.

Gesereveeerd met gegrilld vlees of worst, stokbrood zal deze paprikaschotel indruk op uw gasten maken


Tags: BBQ, salade, paprika
Artikel geschreven door: Sutikno.
Publicatie datum: 2014-03-26
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving