aanmeld knop
dot

Kleine kamer, grote bank

dreamshuisje.jpg
In Nederland is de gemiddelde huiskamer niet erg groot. Toch wil iedereen graag een gezellige zitplek hebben met zoveel mogelijk ruimte voor visite. Een grote bank in een kleine kamer?

Wanneer je een kleine kamer hebt, wordt het je vaak af geraden om daar een grote bank in neer te zetten. 'Omdat, het nu eenmaal niet lijkt' of 'omdat die bank meteen je huiskamer domineert,' zijn een paar van de argumenten tegen het aanschaffen van een wat groot uitgevallen bank. 

 

Wat voor bankstel past in een kleine huiskamer?

Een kleine huiskamer hoeft geen belemmering te zijn voor de aanschaf van een grotere bank. Juist als statement en blikvanger. Of gewoon omdat je het mooi vindt. Je hoeft je namelijk niets aan te trekken van de geldende meningen. Wees jezelf en geef je eigen smaak voorrang, zodat je de kans hebt om te laten zien wie je bent. Als jij iemand bent die een groot bankstel in je huiskamer wilt zetten moet je het gewoon doen.In een kleine huiskamer passen kleinere bankstellen natuurlijk ook prima, maar zorg wel dat er voldoende ruimte is voor iedereen om lekker te zitten.
 

Groot bankstel combineren

Zorg er wel voor dat je accessoires als kussens even groot en stoer maakt want anders is het een vlag op een modderschuit en dat willen we toch niet? Ook is het mooier om meubels in een lichte tint aan te schaffen, zonder een (druk) patroon. Dit geeft rust in de kamer. Veel verschillende, donkere tinten en ook patronen, maken een kamer rommelig en onrustig waardoor een kamer kleiner lijkt. Iets wat je natuurlijk wilt voorkomen.

 

Ruimte benutten

In een klein vertrek kan juist een grotere bank een uitkomst zijn. Door niet al te veel spullen en meubels te gebruiken creëer je namelijk de illusie van ruimte. Wat je met een popperig klein bankje niet voor elkaar krijgt. Als je een grotere bank voor je kamer aanschaft geef je jezelf en je huisgenoten of gasten de ruimte. Omdat er nu eenmaal meer ruimte is op die grote bank van je. 

 

Hoekbank?

Als je voor een grote bank kiest in een kleine kamer, dan is waarschijnlijk wel het enige zitmeubel in de kamer dus dan is het misschien mooier om een hoekbank te nemen. Natuurlijk koop je geen hoekbank die zo groot is dat je kamer een hindernisbaan wordt. Er moet wel ruimte blijven om rond te lopen.

Tags: bankstel, hoekbank, fauteuil, kleine huiskamer, groot bankstel

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: florisvangelder.
Publicatie datum: 2014-03-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving