aanmeld knop
dot

San Juan vieren aan de Costa Blanca

logo-tekst.jpeg
In Alicante wordt de zomer ingeluid met de San Juan feestdagen. Tijdens deze dagen is de stad vol met muziek, kleuren en vuurwerk en er zijn duizenden mensen op de been. Het is een groot feest, met veel gezelligheid, muziek, dans en lekker eten.

Hoe wordt San Juan gevierd?

Vroeger ging men op het begin van de zomer naar het binnenland om daar te eten met de hele familie. Daar werd dan heel traditioneel gegeten. s'Avonds danste ze naast het kampvuur. Tegenwoordig wordt het iets anders gevierd.

 

Data San Juan

Het feest begint vanaf 20 juni. Vanaf dan staan er poppen door de hele stad heen. Ook staan er grote tenten door de stad met een dansvloer waar gedanst kan worden. Een van de hoogtepunten van het festival zijn de traditionele Spaanse vrouwen die met Spaanse kledendracht door de stad lopen. Op het einde van het feest op 24 juni worden deze allemaal in de brand gestoken. Lijkt het je wat om dit feest bij te wonen? Kijk voor vakantieadressen bij villa Javea. De San Juan viering wordt afgesloten op 24 juni.

 


De langste dag van het jaar

Ook in Javéa zelf wordt de langste dag van het jaar gevierd. Het inluiden van de zomer is een van de beste feesten aan de Costa Brava. De magische nacht is de 24e van juni zoals al gezegd is. In Javéa wordt het feest met veel gevoel en en emotie gevierd, het oude feest is erg belangrijk hier. Als je de nacht van de 24e wilt meemaken kijk dan snel voor vakantiehuis Javea en kom ook een vreugdedans maken op het strand.

 

Spanje

Spanje is een land dat superrijk aan traditie is. De culstuur is levendig en hartelijk. Er zijn vele feesten die je een onvergetelijke dag bezorgen. Onze eigen enige echte feesten zoals Koningsdag en Sinterklaas zijn eerlijk gezegd niks vergeleken bij de gezelligheid van de traditionele Spaanse feesten!

 


Tags: Alicante, Javea, San Juan, feest, 24 juni, Spanje
Artikel geschreven door: MuchosolNL.
Publicatie datum: 2014-03-31
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving