aanmeld knop
dot

Een witte of een gouden trouwring

trouwringen.jpg
Gaat u snel trouwen? Dan moet er aan veel dingen gedacht worden. Maar u heeft u er al bij stilgestaan dat u ook een trouwring moet uitzoeken? En dan wel eentje die u en uw partner beiden mooi vinden. Gouden, traditionele trouwringen zijn nog altijd erg geliefd. Goud is voor velen nog steeds de kleur van de liefde als het op ringen aankomt. Maar steeds vaker zien we ook alternatieven, zoals goedkoper witgoud, of juist duurder, platina, of het betaalbare zilver.

Trouwringen: welke kleur kies je?

Trouwringen zijn een prachtig symbool van toewijding en verbondenheid. Het is dan ook belangrijk dat de trouwringen die jullie gaan dragen echt bij jullie passen en helemaal jullie smaak zijn. Eén van de eerste vragen die je moet beantwoorden als je trouwringen gaat uitzoeken is welke kleur ringen jullie willen. Van oorsprong zijn trouwringen van geel kleurig goud, maar tegenwoordig zijn ook andere kleuren mogelijk, zoals wit en roségoud. Hoe beslis je welke kleur je wilt? Hieronder volgt wat informatie die je hierbij kan helpen.

 

Huidtype

Eén ding om rekening mee te houden bij het kiezen van de kleur van je trouwring is je huidtype. Het is namelijk zo dat de ene kleur beter bij je huid past dan de andere kleur.

  • Wit staat over het algemeen beter bij een huid met een roze ondertoon (dit heb je als je een zomer- of wintertype bent).
  • Geel en rosé staan beter bij een huid met een gele ondertoon (lente- of herfsttype).

Andere materialen

Als je kiest voor een witkleurige ring, zijn er ook andere materialen mogelijk dan witgoud of platina. Zo zijn tegenwoordig titanium trouwringen erg populair. Titanium is harder dan goud, licht van gewicht en relatief goedkoop. Ook is het erg geschikt voor mensen die allergisch zijn voor andere metalen. Een nadeel van titanium is dat het lastig of onmogelijk is om de ringen naderhand groter of kleiner te maken.

 

Platina

Ook het edelmetaal platina is wit van kleur. Platina is ook bijzonder sterk en is zeer zuiver en daarom zeldzaam en kostbaar. Als je dus een echt exclusieve wit-kleurige trouwring zoekt, kun je platina overwegen. Er zitten wel subtiele verschillen in kleur tussen witgoud, titanium en platina. Dus kijk goed wat je mooier vindt. Ook als je kiest voor goud, maakt de hoeveelheid karaats goud die je kiest uit in de kleur van het goud. Hoe meer karaats, hoe feller de kleur.

 

Zilveren ringen

Zilver wordt meestal voor verlovingsring of als vriendschapsring gekozen. Zilver is een betaalbaar edelmetaal, wat jarenlang mooi blijft. Het komt ook wel voor dat mensen hun trouwringen van zilver laten maken. Er zijn ook veel kant-en-klare zilveren verlovingsringen te koop, die ook als trouwringen dienst kunnen doen.


Tags: trouwring, verlovingsring, trouwen, trouwringen, goud. zilver, platina, witgoud, rosegoud
Artikel geschreven door: trouwsieraden.
Publicatie datum: 2014-04-03
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving