aanmeld knop
dot

Bijtgedrag puppy

Puppy.jpg
Een veel voorkomend probleem zijn kapotte meubels door het bijten van puppy's. Wil je dit tegengaan? Vaak pakken de mensen de pup verkeerd aan als ze zich hebben misdragen. Hier staan genoeg tips om het bijtgedrag van puppy's te verbeteren of juist zelfs helemaal te voorkomen, zonder dat je de pup daarmee vals maakt.
DierDier

Bijtgedrag van de pup. Een pup heeft de behoefte om aan alles te kauwen, dit is niet altijd fijn dus moet je er al vroeg mee beginnen hem te leren dat hij niet hard mag bijten of aan spullen kauwen. Een oplossing hiervoor is: koop een speeltje voor de pup. Een pup raakt gehecht aan dit speelgoedje en je loopt minder de kans dat hij aan het meubilair gaat kauwen. Hij gaat nu waarschijnlijk aan het speelgoed kauwen. 


Bijten pup, kauwen op spullen

Ook moet je natuurlijk uitkijken dat je het bijtgedrag van de pup niet gaat uitlokken. Als de pup nog jong is en de neiging heeft overal op te moeten kauwen, moet je zo min mogelijk ‘gevaarlijk’ meubilair dicht bij hem zetten.  Dit vergroot de kans namelijk dat hij er op gaat kauwen, ooit zal hij zijn interesse in deze meubels verliezen en dan kan je het weer dichtbij hem neerzetten.

 

Bijten corrigeren

Een pup kan bijten ook op jou uit gaan proberen. In een speelse bui wil hij nog wel eens in je hand etc. bijten. Een pup heeft kleine maar vlijmscherpe tandjes. Daarom kan een beet van de pup toch heel veel pijn doen, al heeft hij het niet zo bedoelt. Als de pup je te hard bijt, moet je met een luide stem AU! zeggen en hem strak aankijken. De pup zal dan beseffen dat hij iets doet wat niet mag.


Pup niet straffen

Als een pup te hard bijt, moet je hem niet echt straffen. Je mag hem wel streng aanspreken maar je hoeft hem niet lichamelijk te straffen. Dit kan bij een dominante pup alleen maar agressieve gevoelens oproepen en een bange pup wordt alleen maar onzeker. Het bijten komt namelijk vooral voor tijdens het spelen. Door tijdens het spelletje AU te zeggen en het spelletje onmiddellijk te staken, weet het hondje al dat hij fout zat en dat bijten niet de manier is om het spelletje voort te zetten. Het spelletje staken is voldoende.

 

Puppy zelfbeheersing stimuleren

Een pup heeft ook snel de neiging om te hard te bijten als je hem iets te eten wilt geven. Een goede manier om dit op te lossen is:

  • Leer de pup om eten zachtjes aan te nemen door hem een gesloten vuist voor te houden, vervolgens open je je hand om hem zijn lekkers te geven.
  • Bijt de pup te hard sluit je je hand weer. Hierdoor leert je pup dat zachtjes aanpakken hem meer oplevert dan het snelle weggrissen, maar leert ook meteen dat hij afhankelijk van je is. Zo gaat hij zorgvuldiger met je om.

Hond afleren in schoenen te bijten

Als je pup er groot plezier in heeft om je veters uit je schoenen te trekken of aan je kleding te trekken, leid hem dan af door een opvallend geluid te maken (kuchen of een piepgeluid bijvoorbeeld). De pup zal hierdoor afgeleid raken en vergeten wat hij aan het doen was, als hij dan de aandacht op je gericht heeft, gooi je zijn balletje door de kamer. Hierdoor heeft hij zijn volle aandacht bij het balletje en vergeet hij waar hij eerst mee bezig was.

 

Kinderen en jonge hondjes

Kijk uit met kinderen in de buurt van een pup. Rennen of wilde bewegingen maken, kan de pup bang en onzeker maken. Als een pup bang is weet je niet wat de reactie kan zijn van het hondje. Hij kan gaan bijten als hij zich bedreigd voelt. Laat daarom nooit een kind alleen met de pup. Een onschuldige omhelzing kan voor de pup al een bedreiging zijn.


Tags: puppy, jong hondje, bijten afleren
DierDierArtikel geschreven door: Writer99.
Publicatie datum: 2014-04-06
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving