aanmeld knop
dot

Je woning tijdelijk verhuren aan expats

dreamshuisje.jpg
Misschien had je er nog nooit over nagedacht. Maar wist je dat het verhuren van je woning aan expats een goed idee kan zijn? Zeker als je woning al lang in de verkoop staat en die hypotheek een blok aan je been begint te worden.
ComputerComputer

Verhuren aan expats heeft veel voordelen. We noemen er een paar in dit blogartikel. Expats zijn werknemers of zakenlui die een tijdelijk onderkomen nodig hebben in een bepaalde omgeving. Het kan om enkele maanden gaan, maar ook vaak langer. Het gaat echter altijd om een tijdelijke periode. Dit is niet hetzelfde als Airbnb. Als je een Airbnb begint verhuur een of meerdere kamers van je huis, aan toeristen. Expats blijven veel langer dan een paar nachten of een week, die zoeken voor langere tijd woonruimte. Wil je dus een Airbnb beginnen, kun je een account aanmaken op de Airbnb website om antwoord te krijgen op al je vragen, en meteen een kamer te huur aan te bieden.

 

Expats blijven meestal maar kort in Nederland

Over het algemeen verblijven de naar het buitenland uitgezonden medewerkers van grote bedrijven (expats) een korte periode in Nederland. Onze ervaring is dat de meeste expats voor een periode van 6 tot 18 maanden woonruimte nodig hebben. Daarmee loop je dus niet het risico op onverkoopbaarheid van je huis doordat er langdurig huurders in zitten.

 

Een gerenommeerd bedrijf staat garant voor de betaling

In de meeste gevallen wordt de huur betaald door de bedrijven waar de expats voor werken. Dit zijn grote bedrijven die vaak bekend zijn van naam. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de huur niet betaald wordt. Ook voor de naleving van de huurovereenkomst staan deze bedrijven meestal garant.

 

Wij hebben contacten met honderden grote bedrijven

Je kunt je woning natuurlijk helemaal zelf aanbieden, maar dat is wel veel gedoe. Als je de zoektocht naar huurders aan EerVast overlaat, krijg je toegang tot veel meer mogelijkheden. Wij kunnen je helpen met professionele foto's en het doorsturen van je woning naar ons uitgebreide  bedrijvennetwerk. Wij kunnen ook een goede inschatting maken van de huurprijs, zodat je woning zo snel mogelijk is verhuurd. Een prettige gedachte als je je huis maar niet verkocht krijgt!

 

Huis verhuren of verkopen?

Nog een belangrijke reden om je huis te huur te zetten: een bewoond huis verkoopt altijd beter dan een leegstaand huis! Als je duidelijke afspraken maakt kan je je huis verkopen op het moment dat je dat wilt. Twijfel je nog over het verhuren van je huis aan expats? Kom eens langs bij EerVast, de verhuurmakelaar in Amersfoort. We vertellen je graag alles wat je hierover wilt weten.

 

Een woning huren: zo werkt het
Leer of geen leer?
Wijk Kattenbroek, na 20 jaar nog steeds opvallend


Tags: huis, verhuren, expats, verhuurmakelaar, airbnb beginnen, eigen Airbnb, kamer verhuren
Artikel geschreven door: Doyoucopy.
Publicatie datum: 2014-04-07
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving