aanmeld knop
dot

Planten en dieren verdwijnen

vlinder.jpg
Iedereen weet dat we zuinig moeten zijn op onze aarde. Het kappen van bomen in oerwouden waar we niet in leven heeft indirect effect op onze eigen leefomgeving. Hetzelfde geldt voor de oceanen en eigenlijk voor alles op de aarde. Omdat geld alles bepaalt in onze wereld, lukt het mensen eigenlijk niet om zuinig met de aarde om te gaan.
DierDier

We weten het, maar we doen er maar bar weinig aan. We vissen de oceanen leeg, we bevuilen ons leefmilieu, we jagen op zeldzame dieren en we kappen oerwouden. Veel planten en dieren sterven elke dag uit! Het uitsterven van dieren is niet nieuw. gedurende geschiedenis zijn er vele periodes geweest waarin vele dier- en plantensoorten uitstierven door middel van massa sterfte, en ook nu is dit gaan. De mens versnel dit soort processen wel.

 

Planten en dieren in Nederland

Het heeft volgens onderzoekers zelfs geen zin om de dieren en planten, die in ons land aan het verdwijnen zijn, te beschermen. We moeten volgens onderzoekers de veranderingen in de natuur, 'gewoonweg' maar accepteren. In Nederland verdwijnt de korhoen en een aantal weidevogels, maar niet alleen door de klimaatverandering. leefgebieden worden ingenomen soort de mens en gebruikt om geld te verdienen. Andere vogelsoorten maken daardoor juist weer een opmars zoals de zilverreiger en de ijsvogel.

 

Nep, kunst, fake

De mens is van nature oplossingsgericht ingesteld. Verliezen we ons been in een tragisch ongeval, dan krijgen we een kunstbeen aangemeten. Hebben we te weinig of te kort haar, dan kunnen we kiezen voor haar extensions of –implantaten of een pruik. Heb je geen tijd en zin om planten in je huis te verzorgen, dan kun je kiezen voor kunstplanten en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Zullen we op een dag ook het klimaat kunnen regelen? Of het oerwoud kunnen heropbouwen? Als de mens zo doorgaat zullen we als soort niet eens zo heel erg lang meer bestaan (gemeten op de korte tijd dat we bestaan) en het is aannemelijk dat de aarde zich snel weer zal herstellen van de rotzooi die we achterlaten. Wat kun je er aan doen/

 

Begin bij jezelf

Tot nu toe is het nog niemand gelukt. Laten we dus maar afspreken dat we tot die tijd gewoon goed voor de natuur en onze leefomgeving zullen zorgen. Wij zijn als mensen misschien wel de heersers op aarde, maar we mogen niet vergeten dat de aarde van iedereen is en dus ook van de planten en dieren die echt aan het uitsterven zijn door ons toedoen. Bovendien is die heerschappij beperkt, want blijkbaar zijn we er niet erg goed in. Stoppen we pas met de verwoesting van de natuur als het te laat is? Ik hoop het niet, maar ik heb weinig invloed op wat grote coöperaties en bedrijven doen. Daarom begin ik bij mezelf. Dat zou iedereen moeten doen en de wereld ziet er dan toch weer een stukje beter uit.


Tags: natuur, milieu, mensheid, aarde, sterfte. uitsterven diersoorten
DierDierArtikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2014-04-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving