aanmeld knop
dot

Monteren van IKEA kasten en keukens door proffesional

hamer.jpg
Monteren van IKEA kasten en keukens of badkamermeubelen. Het is voor een ´niet technisch onderlegd´ iemand niet altijd makkelijk om een IKEA kast correct in elkaar te zetten, alhoewel er een handleiding bijgeleverd wordt. Daarom enkele tips door een ervaren plaatser hoe te beginnen en hoe te handelen.

Hoe kan je het beste beginnen met een IKEA kastje te monteren?

Open de verpakking en leg alle planken open op de vloer. Hierbij zie je twee dezelfde zijwanden en twee dezelfde onder of bovenkanten alsook als laatste een dunne unalit rugwand. Bijgevoegd ook een zakje met de nodige schroeven,verbindingshoutjes en nageltjes om de rugwand te nagelen.

 • Leg nu eerst de twee zijwanden met hun achterzijde (de niet afgewerkte witte zijden) tegen elkaar aan.
 • Neem nu één plank voor onderaan of bovenaan (is dezelfde) en leg deze onder één van de twee zijkanten, ook met de onafgewerkte zijde idem, en je zal zien dat de openingen voor de houtjes en voor de verbindingsschroeven overeenkomen.
 • Op deze manier kan je jezelf niet vergissen bij het monteren. De houtjes klop je heel voorzichtig in de zijwand ( niet te diep) en de schroeven moeten ongeveer 1 cm diep aansluiten en recht geschroefd worden.
 • Dan neem je de boven en of onderkant en duw je deze op de zijwand tot deze aansluit met elkaar. Opgelet, de mooie afgewerkte kant aan dezelfde kant, indien deze schroeven of houtjes niet overeenkomen dan moet je herbeginnen en zien waar het fout is gegaan.
 • Bij de juiste handeling neem je uit het zakje een aanspanklemmetje, plaats deze in de voorziene opening en schroef deze goed op spanning met een kwartslag met een grote platte of een kruisschroevendraaier .
 • Herhaal dit tot je de vier planken aan elkaar heb geschroefd.
 • Leg dan deze kast met de mooie voorzijde op de grond (gebruik het inpakkarton als onderlegger ter bescherming) en leg op de kast de dunne unalit rug met de mooie witte zijde naar binnen toe en de ruwe kant naar boven. Deze past net tussen de vier planken met 1 mm speling, zodoende moet je deze rondom mooi gelijk leggen, over al de vier zijden evenveel spatie, want deze rug bepaald de haaks-heid van je kast, indien deze niet correct geplaatst wordt dan krijg je problemen bij het monteren met andere kasten.
 • Deze unalit rug moet je voorzichtig met een klein hamertje vastnagelen in de wanden, klop recht naar beneden anders komen de nageltjes er binnen of buiten uit.
 • De kast is bijna klaar, indien het een bovenkast betreft dan moet je de twee ophanghaken nog inschroeven en deze komen overeen met de openingen in de unalit rug.
 • Leg je kast op de linkerzijde en leg één haak gelijk met de opening achterin zodoende komen de twee schroefgaatjes overeen en maak je geen fouten, idem voor de andere kant.
 • Indien het een onderkast betreft dan klop je hier de voorziene steunblokjes in de voorziene voorgeboorde gaten en het best neem je de twee gaatjes die meer naar achter toe zijn geboord omdat je sokkelplint zo ook verder achteruit geplaatst kan worden en je makkelijker kan staan aan je keuken.
 • Deze zwarte voetjes mogen niet buiten de kast uitsteken maar naar binnen wijzen.

Voor verdere belangrijke technische info plaatsen van een keuken kijk je bij het artikel IKEA keuken plaatsen.


Tags: Ikea kasten inelkaar zetten, keuken ikea plaatsen

Ruim 10.000 bouwtekeningen om te bouwen wat je maar wilt

Artikel geschreven door: pierkos.
Publicatie datum: 2014-04-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

gast - 2014-04-30 09:55:51  
lm:ghjkhvjReageer
U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving