
Categorieen
- Gezondheid
- Financieel
- Elektronica
- Auto & vervoer
- Afvallen & dieet
- Reis & vakantie
- Internet & computer
- Wetenschap
- Relatie & liefde
- Hobby & werk
- Recepten
- Kunst & cultuur
- Huis & tuin
- Werkstuk/Essay/opstel
- Recensies
- Mijn eigen verhaal
- Sport
- Seksualiteit
- Zwangerschap
- Dier & natuur
- Verzorging & mode
- Opvoeding
- Feestdagen
- Overige
- Nieuws toen en nu
- Wonderlijk & bizar
- Verslaving


Heerlijke vissaus, recept

Tweet |
Een lekkere romige saus voor bij gekookte vis. Een heerlijke vissaus waarvoor je de volgende ingrediënten voor nodig hebt. Voor twee tot drie personen:
- één gewone ajuin
- twee normale verse tomaten
- 150 ml room
- 100 gram gekookte garnalen
- peper,zout en of kruidnoot of viskruiden
Belangrijk± Let op deze saus is snel klaar en door de room krijg je velvorming op deze saus nadat deze klaar is en niet direct geserveerd wordt. Dus niet te vroeg klaarmaken maar bereiden als je de saus daarna meteen kunt opdienen.
Bereiding saus
- Eerst schil je deze ajuin en versnipper deze in hele kleine stukjes van ongeveer 3 mm, omdat deze niet verdwijnen tijdens de bereiding.
- De tomaten mag je ook ontvellen maar moet niet omdat ook deze zeer fijn versnipperd moet worden zoals de ajuin. Als alternatief kan je ook gepelde tomaat uit blik gebruiken en deze fijn verhakken.
- Doe een beetje olijfolie in een pan en frituur de fijngesnipperde ajuin om de smaak vrij te krijgen, dan voeg je hierbij de fijngehakte tomaat en laat 6 minuten garen.
- Voeg tijdens het garen een klein beetje water toe om niet aan te bakken en de saus een beetje lopend te houden.
- Voeg hier peper, zout en kruidnoot en of viskruiden toe naar eigen smaak.
- Na 6 minuten voeg je de room toe (de keuze van room is aan jou en niet zeer belangrijk voor de saus), de meerwaarde van de room is een zachte smaak.
Dit alles laten doorkoken tot het geheel aandikt, indien dit niet goed aandikt omdat je een room met minder vetgehalte gebruikt dan mag je dit met aardappelzetmeel aandikken. Als de saus romig maar niet te dik of te dun is dan is deze klaar en mag deze van het vuur, pas dan mag je als meerwaarde de garnalen toevoegen maar zeker niet mee garen anders worden deze plat. De garnalen geven ook een betere smaak aan de saus. Giet de saus op of naast de vis bij het opdienen. De saus heeft een mooie kleur en is lekker zacht met veel smaak. Op deze manier krijg je een feestelijke vissaus die ook bij spaghetti of andere pasta kan opgediend worden.
Publicatie datum: 2014-04-10
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!

Reacties
