aanmeld knop
dot

De baard verliest aan populariteit

Kus.jpg
Onderzoek van Australische biologen toont aan dat de aantrekkelijkheid van een baard afneemt wanneer hij door veel mannen gedragen worden. Het wordt dus pas als aantrekkelijk beschouwd wanneer de baard relatief gezien zeldzaam is. Dit is te lezen in het wetenschappelijk tijdschrift Current Biology.

Onderzoek

Deze Australische biologen hebben meer dan 1.500 mensen, zowel mannen als vrouwen, foto’s laten scoren op aantrekkelijkheid. Zo kregen een paar proefpersonen veel mannen met een baard voorgeschoteld. Andere deelnemers zagen voornamelijk mannen met gladde, baardloze gezichten. De mannen mét baard werden aantrekkelijk bevonden, wanneer het overgrote deel van de afgebeelde mannen een geschoren gezicht hadden. Zodra de baard dus opviel in een reeks, werd hij dus pas als aantrekkelijk beschouwd.

 

Beroemdheden

Dit onderzoek laat dus perfect zien wat de reden is dat de baard steeds weer populair wordt, maar ook weer na een poosje uit de mode raakt. De hoofdonderzoeker Rob Brooks liet op BBC News weten dat de baard geen toegevoegde waarde meer heeft, zodra iedereen zich mee laat slepen in deze rage. Beroemdheden, zoals Brad Pitt, zijn de inspiratiebron en de trendsetters. Mannen willen op hen lijken en kopiëren het uiterlijk, waarna het uiterlijk minder interessant wordt, omdat ´iedereen´ er zo uitziet. Waarschijnlijk werkt dit met alle trends zo en daarom heten het trends. Ze verdwijnen op een gegeven moment weer, wanneer het niet meer als speciaal of uniek wordt beschouwd.

 

Trends

Het grappige is dat in een land of streek waar bijna elke man een baard draagt een gladgeschoren gezicht juist aantrekkelijk wordt gevonden. Hier is een studie naar gedaan. Wanneer dit fenomeen aan de orde is, is het duidelijk dat de trend van ´de baard laten staan´ geweest is.
Bij vrouwen is het gelukkig nooit een trend geweest om bepaald lichaamshaar te laten staan, behalve het okselhaar wat vroeger heel normaal was.

 

Bovenlip ontharen?

We moeten er toch niet aan denken dat vrouwen hun haargroei boven de lip laten staan om daarmee de show te stelen? Nee, laten wij maar gewoon onze bovenlip ontharen en dat zo houden.


Tags: baard, bovenlip ontharen, baardgroei
Artikel geschreven door: MPaul.
Publicatie datum: 2014-04-17
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving