aanmeld knop
dot

Verf je huis vrolijk

Werkstuk.jpg
Ook al verf je je kamer in je lievelingskleur, is het toch beter om wat research te doen naar kleuren die goed bijeen passen en die een positieve invloed hebben op je humeur Kleuren brengen vreugde aan veel, zelfs aan objecten. Elke kleur heeft z’n persoonlijkheid en kan een verschillende invloed hebben op iemands humeur.
KlussenKlussen

Er zijn zekere kleuren die je energie kunnen geven, anderen kunnen je juist sipper doen voelen. Heldere kleuren zoals rood en roos zijn opvrolijkers terwijl grijze tinten je meer depri kunnen maken.

 

Het effect van kleuren

Elke kamer in je huis heeft een ander thema en een ander doel, daarom heb je voor elke ruimte een andere kleur nodig, die het beste past bij je humeur in deze ruimte. Meestal wordt er niet nagedacht over het effect wat kleur kan hebben op je gevoel. Warme tinten van groen en geel kunnen een rustgevend effect brengen, wat wil zeggen dat je ook kalmer en rustiger zal zijn in deze ruimte. Wat volgt zal je helpen bij het kiezen van de goede kleur voor elke ruimte.

 

Verfkleur opties voor je keuken

Een keuken is een plek waar je vrij veel tijd doorbrengt voor zowel het kookgedeelte als het eetgedeelte. Je hebt een grote keuken die je gebruikt voor het familiegebeuren. De keukenruimte kan vol rommel lijken, doordat je overall potten en pannen hebt liggen. Daarom zijn warme en zachte kleuren zoals geel, groen, beige en gebroken wit het beste voor keukens. Je kan je keuken een meer moderne look geven door kleuren aan te brengen die goed contrasteren met elkaar. Ga voor een helder geel aan de ene muur en kies een hele lichte toon voor de andere muren. Dit zal zorgen voor een hele nieuwe look.

 

Verfkleur opties voor je slaapkamer

De slaapkamer is een heiligdom voor iedere persoon die wat wil rusten en zich wil ontdoen van alle stress, en ‘s nachts goed te rusten. Sommige verfkleuren zorgen voor de perfecte sfeer en zorgen ervoor dat je goed zal slapen; deze tinten zijn dus ietwat slaap opwekkend. Uit onderzoek blijkt dat  er een sterke band is tussen de  verfkleur en slaap. De perfecte kleur voor een slaapkamer is blauw. Blauw werkt kalmerend op het brein. Lichte groene tinten zoals appelgroen zijn evenwel rustgevend en zorgen ervoor dat je beter slaapt.

 

Woonkamer kleur verf

De woonkamer is de ruimte waar het meeste gebeurt. Je waait uit en zoekt rust in het bijzijn van je familie. Je deelt er je goede en slechte momenten van de dag. Je bekijkt je lievelingsprogramma bij een warm kopje thee. Doordat de woonkamer een ruimte is waar je wil genieten van je omgeving en leuke momenten wil delen, is het goed om te kiezen voor een kleur die goed bij de sfeer past. Warme tinten van oranje en bruin kunnen leuke opties zijn voor het verven van je woonkamer.

 

Verfkleuren voor de eetkamer

De eetkamer wordt gebruikt door de hele familie om gezellige eetmalen (maaltijden) te delen. De ruimte wordt minstens 3 keer per dag gebruikt. De eetruimte moet communicatie vergemakkelijken en de appetijt stimuleren, maar deze ruimte moet tegelijk ook de juiste sfeer weergeven. De perfecte kleuren hiervoor zijn tinten van groen en bleek geel. Je kan de lichtere tinten zelfs wat accentueren om een warm gevoel op te halen.

 

Verf je woning in de goede kleuren

Door je woning in de best passende kleuren te verven, werk je tegelijk ook aan je humeur en vrolijkheid. Er bestaan veel verf producerende bedrijven en uitvoerders die verf aan betaalbare prijzen verkopen. Je kan kwaliteitsverf terugvinden in grote winkels die niet duur zijn en volledig te vertrouwen zijn. Je krijgt waar voor je geld.


Tags: huid verven, welke kleur, verf kleuren, verf lak, verf kleur
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: painttrade.
Publicatie datum: 2014-04-21
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving