aanmeld knop
dot

Quad helix, voor en nadelen

gebit.jpg
De quad helix beugel is geschikt om meer ruimte in de bovenkaak te creeeren. Aan het eind van de behandeling staan je tanden mooi recht en je kaken sluiten goed op elkaar. De quad helix beugel kan alleen worden geplaatst als je nog in de groei bent, anders moet je een andere beugel dragen of een ander soort behandeling krijgen. Een tandarts kan hier meer informatie over geven. Wat zijn de voor en nadelen van de quad helix?

De meeste kinderen die de quad helix moeten dragen vinden dat aan het begin erg vervelend. Hoewel het scheefgroeien van de kaak met de quad helix wordt voorkomen, zitten er ook enkele nadelen aan het gebruik van deze beugel. Vooral aan het begin oefent de beugel een vervelen de druk op de kaak uit, ook kan de tong pijn gaan doen of gevoelig worden. Etensresten blijven gemakkelijk tussen de beugel zitten waardoor niet alleen de tanden, maar ook de beugel en de tong een paar keer per dag goed schoongemaakt moeten worden.

 

 

De quad helix nadelen

Deze beugel heeft ringetjes die om je kiezen worden geplaatst. De druk van de beugel zorgt ervoor dat er meer ruimte in de bovenkaak gemaakt wordt, waardoor de tanden de ruimte krijgen om mooi recht te gaan staan. Nadelen:

  • Deze beugel draag je dag en nacht en gaat dus niet uit.
  • Aan het begin kan je last hebben van een pijnlijke mond. Praten klinkt anders en eten is niet zo vanzelfsprekend. Ook je tong kan gevoelig aanvoelen. Al deze klachten verdwijnen na ongeveer een weekje.
  • Er blijft snel eten tussen de beugel zitten. Je moet de beugel, de ringetjes en je gebit dus regelmatig poetsen en spoelen.

Quad helix voordelen

De belangrijkste voordelen van deze beugel is uiteraard het eindresultaat. Een krachtig regelmatig gebit met tanden die genoeg ruimte hebben waardoor ze mooi recht staan.

 

Tips

Eet geen harde snoepjes en geen toffees of ander kleverig voedsel of snoep. Hou je beugel en je tanden, de ringetjes en je tong schoon.


Tags: quad helix, beugel, tanden, gebit, de quat helix beugel
Bronnen: wikipedia, beugel.nu, youtube
Artikel geschreven door: DickBos.
Publicatie datum: 2012-07-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving