aanmeld knop
dot

Buitenboordbeugel nodig om je gebit te corrigeren?

buitenboordbeugel.jpg
De buitenboordbeugel is een begrip geworden. Het gaat om een beugel met aan twee kanten van het gezicht een metalen draad, die op deze manier de tanden in een juiste stand zet. Mooi staat het niet, maar vaak hoeft de beugel alleen in de avond en nacht gedragen te worden. Het resultaat is na enige tijd een mooi recht gebit. Wanneer heb je er een nodig en wat kan je verwachten?

De buitenboordbeugel kan nodig zijn om het gebit te corrigeren. Veel kinderen en jongeren zijn niet blij als ze een dergelijke beugel moeten dragen. De buitenboordbeugel wordt aan het gebit bevestigd met ringetjes. De ringetjes worden op de eerste grote kiezen geplaatst.

 

Wanneer heb je een buitenboordbeugel nodig?

In welke situaties wordt er gekozen voor een buitenboordbeugel?

  • Als de kiezen naar achteren moeten worden verplaatst.
  • Als kiezen niet naar voren mogen schuiven.
  • Voorkomen dat de bovenkaak te ver naar voren groeit.

Hoe wordt deze beugel vastgemaakt?

Het indoen van deze beugel went snel. De beugel wordt door de drager van de beugel aan de ringetjes die op de kiezen zitten, vastgemaakt. Daarna vastgezet op de buitenkant, hetzij via een elastiek in de nek of met een zogenaamd 'petje' op het hoofd. Het is even wennen, maar al snel is het iets geworden wat nou eenmaal tijdelijk bij je leven hoort.

 

Gebit verzorgen

Het gebit verzorgen is natuurlijk altijd belangrijk maar met een beugel moetende plaatsen waar ringetjes zitten of andere onderdelen van beugels, extra goed worden schoongemaakt. Je krijgt hier instructies over bij de tandarts of orthodontist.

 

Nadelen

De nadelen van een buitenboordbeugel zijn eigenlijk voornamelijk cosmetisch van aard. Het staat grappig en je wordt er snel mee geplaagd. Andere nadelen die kunnen voorkomen zijn:

  • De eerste nachten wennen met slapen.
  • De kiezen waar de beugel op vastzit kunnen een beetje pijn veroorzaken, met name 's morgens.
  • Voorzichtigheid is geboden met wild spelen, zoals stoeien. Ook mag niemand aan de beugel trekken of deze verbuigen.
  • Zoenen met een buitenboordbeugel in? Dat lukt even niet.

Plaatje

Deze beugel wordt regelmatig gecombineerd met een plaatje. Het plaatje wordt dan continu gedragen. De beugel alleen in de avond en nacht.

 

 

Voor en na slotjesbeugel


Buitenboordbeugel, hoe hou je het vol?

Als je pas een buitenboordbeugel hebt, of als je er een krijgt, zie je er misschien als een berg tegenop. Het helpt als je erbij stilstaat dat mensen duizenden jaren lang met ongelooflijk slechte gebitten hebben rondgelopen. Tanden krom als ingezakte huizen, of met rijen dubbele tanden of de zogenaamde centenbakkies waarbij de onderkaak ver naar voren steekt ten opzichte van de bovenkaak. Sinds de uitvinding van de beugel, zie je bijna geen scheve tanden meer, Iedereen kan nu een mooi recht gebit krijgen. De beugel is dus geen straf, maar een cadeautje waar je je leven lang plezier van zult hebben.


Tags: buitenboordbeugel, buitenboord beugel, scheve tanden, tanden rechtzetten, slotjesbeugel, gebit
Artikel geschreven door: Meander.
Publicatie datum: 2012-07-28
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving