aanmeld knop
dot

Leer of geen leer?

dreamshuisje.jpg
Bankstel van leer. Er komt een moment dat je een nieuwe bank wilt kopen. Omdat die oude versleten is of omdat je toe bent aan iets nieuws. Misschien is er gezinsuitbreiding gekomen en passen jullie niet allemaal meer op je oude bankstel of bankstelset. Hoe dan ook, je staat voor de keuze: wordt het leer of geen leer?
KlussenKlussen

Leren bankstellen zijn tijdloos en gaan lang mee. En ze zijn niet langer alleen voor de rijken. Maar misschien heb je niks met leer en kies je automatisch voor een stoffen bank. Wacht dan even! Misschien moet je die keuze toch nog eens overwegen. Denk je bij leer aan dat ouderwetse bruine leren bankstel van je ouders? Dan moet je echt nog even verder kijken. Leren banken zijn juist trendy tegenwoordig, en zijn dan ook in heel moderne modellen te verkrijgen. Bovendien is de kleur allang niet meer beperkt tot bruin. Integendeel, leren banken kun je in vrijwel alle kleuren krijgen.

 

Voordelen leren bankstel

Leer is duurzaam, en tegelijkertijd luxe, trendy en klassiek. Je kunt er dus alle kanten mee op. En een leren bank gaat héél lang mee. Dus als je toch in een nieuw bankstel investeert, zou je leer op z'n minst moeten overwegen. Twijfel je nog? Ga dan gewoon eens vrijblijvend kijken in een meubelshowroom. Grote kans dat je aangenaam wordt verrast door de kwaliteit en de veelzijdigheid van leren banken.

 

Kiezen voor leer

Had je al eerder een leren bank in je huiskamer staan, dan is de kans groot dat je opnieuw kiest voor leer. Of misschien had je een stoffen bank en wil je nou weleens iets anders. Iets wat langer meegaat ook. Wil je een bankstel die niet na een jaar al sporen van slijtage gaat vertonen, kies dan voor leer.

 

Welk bankstel past bij je?

Maar hoe kies je nu een leren bank die bij je past? Dat hangt helemaal af van je wensen, het gebruik en je gezinssituatie.

  • Heb je kleine kinderen? Dan is leer over het algemeen een goede keuze. Je kunt het namelijk makkelijk schoonmaken en je kunt het leer behoorlijk goed beschermen. Kies dan wel voor een onderhoudsarme en robuuste variant.
  • Daarnaast moet je goed nadenken over hoe je de nieuwe leren bank gebruikt. Wil je hierop kunnen  loungen? Of is een actieve zithouding juist belangrijk? Probeer verschillende zithoudingen uit. 'Hangt' de bank ook lekker? Glij je er niet direct vanaf?
  • Ook niet onbelangrijk: hoe ziet de rest van je interieur eruit en hoe past de bank daarin? Een grote, leren loungebank is natuurlijk een echte blikvanger in je woonkamer. En dat mag hij ook zijn. Een nieuwe bank, leer of geen leer, is iets om trots op te zijn.

Tags: interieur, leren bank, loungebank, leer
Design en lifestyleDesign en lifestyleArtikel geschreven door: Doyoucopy.
Publicatie datum: 2014-04-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving