aanmeld knop
dot

Voorkom huidklachten met de juiste huidverzorging

dreamstime_xs_23388860.jpg
Als je huidklachten wil voorkomen, is het belangrijk de huid goed te verzorgen. Het is niet voor niets dat vele (bekende) merken een uitgebreid assortiment aan lichaamsverzorgings-producten bieden. Het meerderheid van de producten zeggen hydraterend te zijn of dermatologisch getest en zo zijn er nog meer termen die duur klinken, maar waarvan de gebruiker vaak niet weet wat het nu eigenlijk betekent.

Wat zijn hydraterende verzorgingsproducten? Producten die hydraterend zijn, zijn producten die vocht inbrengen. Hiermee wil men aanduiden dat de vochtbalans van de huid op peil wordt gehouden met behulp van het product. Of een product werkelijk vochtinbrengend kan zijn, daar zijn de meningen over verdeeld. Het is namelijk nooit wetenschappelijk bewezen. Dat betekent niet dat je de huid niet kunt beschermen tegen bijvoorbeeld uitdroging. Een vettige crème zorgt er namelijk voor dat er minder vocht wordt onttrokken aan de huid.

 

Dermatologisch getest, wat is dat?

Je ziet het vaak bij een productomschrijving staan: dermatologisch getest. Veel mensen weten niet wat het nou precies betekent, maar de term 'getest' in een dergelijke tekst, spreekt de consument natuurlijk erg aan. Dermatologisch getest betekent dat de fabrikant het betreffende product bij proefpersonen heeft getest op irritaties en dergelijke. Helaas is een dergelijke test niet helemaal zuiver, omdat ieder persoon een andere huidtype heeft. Je kunt dus altijd allergisch reageren op een product wat dermatologisch getest is, maar de kans is wel kleiner dankzij de tekst.

 

Onze huid

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam en dat wordt nogal eens vergeten. Er zijn immers mensen die met behulp van huidverzorging hun lichaam prima verzorgen, maar er is ook een groep mensen die hun huid verwaarlozen. Een van de belangrijkste functies van de huid is bescherming tegen schadelijke stoffen, bacteriën en invloeden van buitenaf. De huid bestaat uit verschillende lagen. Dode huidcellen bevinden zich altijd op je huid. Deze worden bijvoorbeeld tijdens het scrubben van de huid verwijderd, maar ze hebben ook een functie. Dode huidcellen weerhouden chemische stoffen, water en bacteriën ervan om door te dringen in de huid. Hierdoor droogt de huid niet uit en wordt de vochtbalans op peil gehouden.

 

Invloeden op de huid

Je lichaam krijgt iedere dag weer te maken met water, droogte, kou, zon en schadelijke stoffen. Het is daarom belangrijk je huid goed te beschermen, zodat er geen huidklachten ontstaan.

  • Zo is het bijvoorbeeld niet goed als je lichaam te vaak met (heet) water in contact komt. Hierdoor droogt de huid uit en kan de kans op huidklachten toenemen. Douche dus regelmatig maar niet vaker dan eenmaal per dag, en gebruik niet al te heet water.
  • Iedereen weet dat de zon zowel een positieve een negatieve invloed op de huid kan hebben. UV-stralen zorgen namelijk voor meer Vitamine D, maar te veel zon kan de huid ook uitdrogen en irriteren. Daarom is het zo belangrijk je huid zomers in te smeren voordat het wordt blootgesteld aan de zon.
  • Leef gezond, eet regelmatig vette vissoorten, verse groentes en fruit, rook niet en drink ook weinig (of geen) alcohol

Huidtype versus verzorging

Om zeker te weten dat je de juiste verzorging biedt voor je lichaam is het belangrijk te weten welk huidtype je hebt. Een droge huid heeft immers een andere verzorging nodig dan bijvoorbeeld een vette of droge huid. De juiste producten bij het juiste huidtype zorgen ervoor dat de huid intensief wordt verzorgd. 


Tags: huidverzorging, lichaamsverzorging, huidklachten, droge huid
Artikel geschreven door: PW123.
Publicatie datum: 2014-04-30
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving