aanmeld knop
dot

San Juan feesten in Spanje

vliegtuig.jpg
Aan het einde van juni zijn er op vele plaatsen in Spanje feesten om de zomer in te luiden. Mensen dansen naast het kampvuur aan het strand, ze gaan gezellig met de familie eten, drinken een heerlijke sangria of andere drankjes. Ook in de stad zijn er vele activiteiten zoals, parades. Door de hele stad staan mooie bloemstukken, stieren die door de stad rennen en er zijn vuurwerkshow´s.

Vanaf half juni kunt u genieten van verschillende activiteiten in Javéa. Vanaf vrijdag 15 juni zijn er verschillende parades in de straten, deze beginnen in de avond, in de straten zijn er verschillende feesten die doorgaan tot in de late uurtjes. Op zaterdag is er weer een parade die loopt tot de stierenarena. In de avond kunt u op verschillende plekken op straat genieten van live muziek. Op maandag rennen er stieren door de straten heen, dit vind in de avond plaats. Ook op woensdag zijn er verschillende activiteiten met stieren.


Dia de San Juan

De belangrijkste dag is de ´Día de San Juan´ -  deze vindt op 24 juni plaats. Op deze dag zijn er ook weer verschillende activiteiten in de straat. Er is veel muziek, gezelligheid, vuurwerk en er zijn vele shows in de stad onder andere met vuurwerk.

 

Crema de la Foguera

Ook is dit de dag van de ´Crema de la Foguera´. Er staan verschillende ´carnavalspoppen´ door de stad heen die op deze dag in de brand gestoken worden. Dit is een dag die je zeker niet kunt missen, op vakantiehuis javea vind je verschillende verblijven waar je deze dagen kunt doorbrengen. Op deze dag worden al deze poppen op middernacht in de brand gestoken. Mensen gaan massaal naar het strand, er wordt gedanst, gedronken en gegeten met veel gezelligheid in een typisch Spaanse sfeer.

 

 

Buiten dit festival zijn er verschillende andere activiteiten die u kunt doen, tijdens u verblijf in deze stad in de provincie, Alicante. Er zijn verschillende prachtige stranden waar u heerlijk kunt genieten van een dagje strand met de familie in een prachtige omgeving. Ook voor de sportievelingen onder ons zijn er verschillende activiteiten te bevelen. U kunt een kano huren waarmee u heerlijk kunt genieten tussen de prachtige landschappen van Jávea. Ook zijn er verschillende plaatsen waar u prachtig kunt duiken. Wacht niet, en plan snel uw vakantie of weekendje weg naar deze gezellige stad in Spanje!

 

Spaanse tapas
Waterparken aan de Costa Brava

Ontdek de andere kant van Lloret de Mar

Paardrijden in Alicante


Tags: San Juan, Spanje, evenementen, Jávea, Crema de la Foguera, Dia de San Juan
Artikel geschreven door: MuchosolNL.
Publicatie datum: 2014-05-05
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving