aanmeld knop
dot

Puzzelwoordenboek

logo-tekst.jpeg
Een puzzelwoordenboek kan heel erg handig zijn wanneer je puzzels moet oplossen en er zelf niet uitkomt. Je hebt ze zowel fysiek als online en het is een ideaal hulpmiddel voor een hoop mensen. Puzzelaars, jullie kunnen niet zonder puzzelwoordenboek.

Wat is een puzzelwoordenboek? Een puzzelwoordenboek is precies wat je denkt dat het is: een boek met puzzelwoorden. Je kunt dan zoeken op bijvoorbeeld omschrijving of op het aantal letters. Er zijn verschillende soorten puzzelwoordenboeken die allemaal een ander doel hebben. Echte puzzelliefhebbers hebben dan meestal ook verschillende puzzelwoordenboeken.

 

Woordpuzzels maken

Een puzzelwoordenboek bevat vaak duizenden, soms zelfs ruim een miljoen woorden. De prijs is sterk afhankelijk van het boek. Een pocketboek kan bijvoorbeeld slechts een paar euro zijn, terwijl er ook puzzelwoordenboeken van meer dan dertig euro zijn. Woordpuzzels of kruiswoordpuzzels zijn erg populair. Ze vergroten je algemene kennis en het is ontspannend om er mee bezig te zijn. Woordpuzzels oplossen vinden vel mensen en uitdaging en het geeft een prettig gevoel als het je lukt om een puzzel helemaal af te maken en in te vullen. Ook is het goed als training voor de hersenen, en zelfs als geheugentraining.

 

Waar kopen?

Puzzelwoordenboeken kun je in boekhandels kopen. Meestal vind je deze bij de woordenboeken, zoals de Van Dale. Ook op websites als bol.com zijn er verschillende mogelijkheden een puzzelwoordenboek te kopen. Je hoeft dan niet eens de deur uit en het boek wordt netjes bij je thuisbezorgd.

 

Online puzzelwoordenboek

Behalve een fysiek puzzelwoordenboek, kun je ook het internet raadplegen. Er zijn speciale websites met generators die je kunnen helpen met het vinden van puzzelwoorden. Je kunt dan bijvoorbeeld een omschrijving invullen en het aantal letters dat je nodig hebt. Soms is het ook mogelijk om aan te geven welke letters je al hebt en welke plekken nog open staan. Je kunt dan zien welk woord (of woorden) hier passen. Het is erg makkelijk om op deze manier aan de juiste oplossing te komen.

 

Is zo’n woordenboek wel leuk?

De fun van het puzzelen is natuurlijk om zelf tot de juiste oplossing te komen. Toch is het helaas lang niet altijd het geval dat je alles zelf kunt oplossen. Soms ontkom je er nou eenmaal niet aan dat je het antwoord moet opzoeken. Je weet bijvoorbeeld bepaalde vragen niet die essentieel zijn voor de puzzel en daardoor kun je niet verder komen. Of misschien is de puzzel wel een wedstrijd en mis je net één antwoord om deel te kunnen nemen. Daarbij leer je er natuurlijk ook wel wat van door de oplossing op te zoeken: de volgende keer weet je zo’n puzzelwoord waarschijnlijk wel.

 

Online puzzelwoordenboek

Als je woorden moet zoeken voor het oplossen van kruiswoordpuzzels, kan je ook online zoeken bij puzzelwoordenboek


Tags: puzzelwoordenboek, kruiswoordpuzzzels, woordpuzzel
Artikel geschreven door: Dagaanbieding.
Publicatie datum: 2014-05-09
Wil jij ook geld verdienen met artikelen schrijven? Meld je direct gratis aan!


dot

Reacties

U reageert als gast. Heeft u een account, log dan eerst in.

Typ de Captcha code over:

Plaats een reactie:


Categorieën

Gezondheid Financieel Elektronica Auto & vervoer Afvallen & dieet Reis & vakantie Internet & computer Wetenschap Relatie & liefde Hobby & werk Recepten Kunst & cultuur Huis & tuin Werkstuk/Essay/opstel Recensies Mijn eigen verhaal Sport Seksualiteit Zwangerschap Dier & natuur Verzorging & mode Opvoeding Feestdagen Overige Nieuws toen en nu Wonderlijk & bizar Verslaving